×

Fel

Kunde inte hitta kategorin

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

Fiskbilen kommer till vår lilla stad på torsdagar. Då passar Bull på att köpa både färsk laxsida och ett halvt kilo sillfilé. Laxen tillagas oftast på torsdagen och sillen på fredagen (se Olles sillmiddag). Laxen tillagas skonsamt i ett foliepaket i ugn, detta ger ett saftigt fiskkött med välbevarade smaker. Denna laxrätt räcker till 2 personer.

Ursprunget till denna rätt hittades i en kokbok från sent 70-tal. Därefter har Bull i vanlig ordning ändrat i receptet. Bull anser att ett nödvändigt tillbehör till denna rätt är dijonsenap, Bratt håller inte med. Ett kylt Alsace vin, gärna en Pinot Blanc, passar fint till.

En liten omelett som kan ätas till frukost, då man känner för något annat än ägg och bacon. Eller komplettera med en liten sallad, och man får en utmärkt lunchrätt

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Go to top