Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri. 

Pajdegen görs på mandelmjöl och det är samma recept som vi gör degen till vår glutenfriaQuiche lorraine. Så det är bara att följa länken och läsa vidare där, därför skrivs inte detta recept ut här. Nu är ju inte den glutenfria degen lika smidig som tradionell pajdeg, så man får avstå från lägga lock ovanpå fyllningen eller likande. Nu är detta inget att vara ledsen för, då detta leder oftast till för mycket deg i förhållande till fyllning.

Recept

En sats pajdeg enlig Quiche lorraine receptet.

1,5 liter krusbär. Detta är givetvis beroende på storleken på pajen, bilderna nedan visar lagom mängd.

4 msk rörsocker. Bull tycker detta var en lagom mägnd socker , medan Bratt tycker det kunde vara lite mer.

Gör så här, på ett ungefär

Tryck ut degen i en pajform. Att lägga ett lager plastfolie, typ gladpack, på degen innan man trycker ut den underlättar avsevärt. Dessutom slipper man att bli så kladdig på fingrarna.

pajskal till krusbärspaj

Pajdegen är här på plats i pajformen, plastfoliet är fortfande kvar.

När detta är gjort. Ta bort plastfolien och förbaka pajskalet i ugn på 180 grader under 5 minuter. Låt därefter formen svalna något innan nästa moment. Rensa och noppa krusbären. Fördela bären jämmt i formen, strö därefter över sockert. 

krusbärspaj sätts in i ugnen

Här åker pajen in i ugnen.

Baka pajen i ugn. Här ställdes ungen på 150 grader varmluft utan övervärme. Paj fick stå inne i 35 minuter.

Nygräddad krusbärspaj

Nygräddad, glutenfri krusbärspaj.

Servera sedan pajen ljummen tillsammans med kall vaniljglass.

krusbärspaj serverad med vaniljglass

Efterrätten är upplagd och ska serveras.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

När Bull ska bestämma sig för en efterrätt till en släktmiddag kommer han att tänka på chokladpuddingen han fick hos sin mormor på 60-talet. Då duger det inte med något pulver som ska röras ut i kall mjölk. Puddingen ska gå att stjälpa upp och serveras på fat, den ska ha en god, fin smak av choklad och bra konsistens. Så Bull inser att han måste tillreda puddingen från grunden. Efter lite letande i kokböcker och inköp av råvaror sätter han igång. Resultatet blev riktigt bra, nu vill Bratt ha chokladpudding nästan varje dag!

 

Ett mycket enkelt sätt att tillaga fisken, men ändå suveränt gott.  En återkommande rätt i det lilla vita huset under grillsäsongen. Välj fiskar med fast kött, och som har en egen ganska kraftig smak. Här låter vi nämligen råvaran bestämma smaken, kryddingen är minimal.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Go to top