Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri. 

Pajdegen görs på mandelmjöl och det är samma recept som vi gör degen till vår glutenfriaQuiche lorraine. Så det är bara att följa länken och läsa vidare där, därför skrivs inte detta recept ut här. Nu är ju inte den glutenfria degen lika smidig som tradionell pajdeg, så man får avstå från lägga lock ovanpå fyllningen eller likande. Nu är detta inget att vara ledsen för, då detta leder oftast till för mycket deg i förhållande till fyllning.

Recept

En sats pajdeg enlig Quiche lorraine receptet.

1,5 liter krusbär. Detta är givetvis beroende på storleken på pajen, bilderna nedan visar lagom mängd.

4 msk rörsocker. Bull tycker detta var en lagom mägnd socker , medan Bratt tycker det kunde vara lite mer.

Gör så här, på ett ungefär

Tryck ut degen i en pajform. Att lägga ett lager plastfolie, typ gladpack, på degen innan man trycker ut den underlättar avsevärt. Dessutom slipper man att bli så kladdig på fingrarna.

pajskal till krusbärspaj

Pajdegen är här på plats i pajformen, plastfoliet är fortfande kvar.

När detta är gjort. Ta bort plastfolien och förbaka pajskalet i ugn på 180 grader under 5 minuter. Låt därefter formen svalna något innan nästa moment. Rensa och noppa krusbären. Fördela bären jämmt i formen, strö därefter över sockert. 

krusbärspaj sätts in i ugnen

Här åker pajen in i ugnen.

Baka pajen i ugn. Här ställdes ungen på 150 grader varmluft utan övervärme. Paj fick stå inne i 35 minuter.

Nygräddad krusbärspaj

Nygräddad, glutenfri krusbärspaj.

Servera sedan pajen ljummen tillsammans med kall vaniljglass.

krusbärspaj serverad med vaniljglass

Efterrätten är upplagd och ska serveras.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Gazpacho

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Att laga goda spareribs på vintern
Kamben tillagade med sousvide

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vi [ ... ]

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Go to top