Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda räkor. Potatismos, gröna ärtor, skirat smör och riven pepparrot gör sedan rätten komplett.

torskrygg

Recept

Angiven mängd avser 2 personer

En bit torskrygg på ca 450 gr

15 st färska räkor

2 dl gröna ärtor

Skirat smör

Potatismos. Beskrivning för denna finns i tidigare publicerade recept.

nyriven pepparot

Gör så här på ett ungerfär.

Fisken saltas lätt med lite flingsalt och slås in i ett foliepaket. Paket bakas därefter i ugn på 150 gr och cirka 25 minuter. Denna tillagningsmetod innebär att torsken sjuds i sin egen fuktighet och ingen smak går förlorad..

Räkorna skalas. Dessa läggs sedan vid servering på torskryggen.

Under tiden fisken är i ugnen tillagas potatismosen, ärterna värms upp, smöret skiras och pepparoten rivs.

Vi kryddar vår potatismos med muskotnöt, och svartpeppar.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en klassisk asiatisk street food rätt, eller kan kanske kallas för en asiatisk pyttipanna. Man kan variera denna rätt, med olika grönsaker eller byta ut kycklingen med exempelvis räkor. Känntecknande för vår variant är att vi har lite mindre ris i, än vad som är normalt. Detta då vi anser att risrätter blir ännu godare med mindre ris och mer av de andra ingredienserna.

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med bland annat generösa mängder vitlök, och det tycker vi om. En fin grej med glasnudlar är att de är glutenfria och lite lättare i magen än traditionell pasta.

En grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i. Den går bra att frysa in, så gör en stor sats.

 

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

Go to top