Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

 

Recept

0,4 kg sillfilé

Grovt rågmjöl (OBS! innehåller gluten). Kan undvaras

Smör 

Potatismos

5-6 potatisar gärna mjöliga.

Vispgrädde

Salt

Svartpeppar, nymald

Riven muskotnöt

1 msk smör

1 äggula

Nyklippt persilja

Beskrivning

Lägg ihop sillfiléerna (och vänd de i grovt rågmjöl). Numera har vi slopat rågmjölet, och det är inget Bull saknar. Strö lite salt i stekpannan. Stek dem i smör.

Koka potatisen, häll av vattnet. Stöt potatisen och tillsätt grädde till lagom konsistens. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Rör ned smörklicken. Rör i äggulan på slutet. Moset får inte koka efter det att äggula tillsats. Strö över persilja.

Strö gärna över friterad persilja på sillen. Att fritera persilja gör att kryddsmaken kommer fram fint. Fritering går till så att man häller grovhackad persilja i stekfettet, räkna till 10, ta upp persiljan och lägg på ett hushållspapper. Låt fettet rinna av, klart att strö på sillen.

 

Om Bratt är hemma, så ser hennes rätt ut så här (Potatismos, grillad ryggbitt och rödvinssås):

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

Bull och Bratt befinner sig på semester på golfresorten Mar Menor i södra Spanien. De bor in en lägenhet med ett ganska enkelt kök, begränsad köksutrustning, och har bara ett litet sortiment i speceriskåpen. Men så blir de sugna på en mustig gryta. Då skapar Bull köttgrytan MarMenor, enkel men riktigt god.

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

Bratt har aldrig tyckt om vare sig fisk eller musslor. Men Bull vet precis hur han ska manipulera Bratt. Han kör en liten enkel förrätt med timjans doftande blåmusslor följt av en större varmrätt, så att Bratt ska bli mätt. Bull tror dock inte sina egna öron när Bratt vid fiskbilen vill ha musslor till middag. Receptet räcker till 2 personer  om man har rätten som huvudrätt, som förrätt räcker den till 6  personer.

Go to top