Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

 

Recept

0,4 kg sillfilé

Grovt rågmjöl (OBS! innehåller gluten). Kan undvaras

Smör 

Potatismos

5-6 potatisar gärna mjöliga.

Vispgrädde

Salt

Svartpeppar, nymald

Riven muskotnöt

1 msk smör

1 äggula

Nyklippt persilja

Beskrivning

Lägg ihop sillfiléerna (och vänd de i grovt rågmjöl). Numera har vi slopat rågmjölet, och det är inget Bull saknar. Strö lite salt i stekpannan. Stek dem i smör.

Koka potatisen, häll av vattnet. Stöt potatisen och tillsätt grädde till lagom konsistens. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Rör ned smörklicken. Rör i äggulan på slutet. Moset får inte koka efter det att äggula tillsats. Strö över persilja.

Strö gärna över friterad persilja på sillen. Att fritera persilja gör att kryddsmaken kommer fram fint. Fritering går till så att man häller grovhackad persilja i stekfettet, räkna till 10, ta upp persiljan och lägg på ett hushållspapper. Låt fettet rinna av, klart att strö på sillen.

 

Om Bratt är hemma, så ser hennes rätt ut så här (Potatismos, grillad ryggbitt och rödvinssås):

 

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som passar till grillad kött, som förrätt, eller som dipsås. Så här har Bratt lärt sig att tillaga tzatziki av sin grekiska granne.

Här plockar vi fram Römertopfgrytan ur gömmorna. Kycklingen tillagas hel, köttet blir väldigt mört och saftigt med denna tillagningsmetod. Tillagningstiden är visserligen lång, men kräver knappt någon passning under tiden. Kanske är det läge att njuta av en liten drink framför den öppna brasan under tiden som grytan står i ugnen. Servera gärna en potatiskaka till.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

Visst är det gott i början av sommaren med kokt nypotatis, men man behöver lite variation. Här kommer en variant som passar bra för grillkvällarna. Receptet är inspirerat av det kanariska köket. På de öarna har man ju nypotatis året om.

 

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

Go to top