Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

 

Recept

Ca 1 kg skinkstek utan svål och ben

4 skivade vitlöksklyftor 

Ävja

3 msk olivolja

1 tsk timjan (torkad)

1 tsk oregano (torkad)

1 tsk basilika (torkad)

1 tsk paprikapulver

3 tsk soja (kinesisk)

 

Tillbehör

2 klyftade gula lökar

4 stavade morötter

12 brysselkål

Potatis

 

Sås

2 dl vatten

1 msk Bongs fond

1 msk kinesisk soja

1 msk tomatpuré

1 tsk torkad rosmarin

Spadet från steken

1 dl vispgrädde

2 msk madeira vin

 

Beskrivning

Skär bort svål och eventuellt ben från steken. Gör små snitt i steken och tryck ned de skivade vitlökarna. Pensla med ävjan. Lägg steken i en eldfastform och lägg lök och morötter runt omkring. Sätt ugnen på 175 grader i varmluftsläge, stick in stektermometer och låt inner temperaturen komma upp på 75 grader.

Skala potatisen och kok dem.

Förbered såsen genom att hälla vattnet i en kastrull, tillsätt fonden, sojan, tomatpurén, madeiran och rosmarinen. Låt koka samman. När steken är färdig häll i spadet i såsen.

Värm brysselkålen.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska örkryddor, vilök, chill och vitt vin.

En rejäl lyxig och mättande sallad med rökt ål som passar utmärkt som en lunch rätt. Rökt ål är en passion hos Bull som han inte delar med Bratt

När man konstigt nog inte har tid att vara i köket finns denna enkla, snabblagade och goda maträtt. Receptet är från början av 90-talet och man kunde få det serverat på någon av restaurangerna i Båstad under tennissäsongen Detta recept räcker till två, men kan man få ned en kycklingfilé till i formen så räcker det till tre.

En rätt som både Bull och Bratt mindes lite svagt i från barndomen, men som fallit i glömska. Men så en dag fick Bull för sej att tillaga en av sin barndoms favoriter, men i sin egen tolkning. Då det är nödvändigt med glutenfri kost för Bratt måste ju skorpmjölet ersättas.

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

Go to top