Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

 

 

Recept

2 portioner

4 st skinkskivor

1 skiva rökt skinka

ost, emmentaler eller mild grevé

glutenfritt mjöl

glutenfritt ströbröd

2 vispade ägg

salt och peppar

Smör till stekning

Tillbehör

Sockerärtor, klyftpotatis och lite skysås

 

Beskrivning

Finhacka skinka och ost till fyllningen, och blanda ihop detta. Platta ut skinkskivorna till tunna schnitzlar. Salta och peppra lätt. Bred ut fyllningen på två av schnitzlarna. Lägg de tomma snitslarna ovan på de med fyllningen på. Sätt ihop dessa med tandpetare.

Vänd köttet i det glutenfria mjölet, därefter i äggsmeten, och slutlgen i ströbrödet. Stek på medelvarmt järn, i rikligt med smör. 2-3 minuter på vardera sida brukar vara lagom.

Under tiden köttet steks, tillred skysåsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt en msk Bongs kalvfond, och en matsked soja. Mal över svartpeppar. Låt koka upp. Red av med maizena.

Plocka ur tandpetarna innan servering.