Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.

 

 

Recept

Ca 400 g fläskfilé

Fyllning:

10-12 hackade gröna oliver med pimentos

Ca 50 g hackad fetaost utan fårsmak

Tzatsiki

½ gurka salt

2 dl avrunnen yoghurt

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk god olivolja.

Eventuellt lite hackad mynta

Beskrivning

Riv gurkan och strö lite salt över, låt stå 30 min. Krama ut vätskan från den rivna gurkan. Tillsätt yoghurten och blanda. Pressa ned vitlök och tillsätt eventuellt lite mynta.Skär upp filén och banka ut den något. Lägg fyllningen i mitten och rulla ihop filén, sätt tandpetare så att den håller ihop. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i en stekpanna. Sätt därefter in filén ca 13-15 min i 250 grader.Låt filén vila ca 6 min innan den skärs upp. Servera med klyftpotatis.

Kommentarer   

# Grekisk fläskfilépromowanie 2018-06-30 23:38
Hello to every body, it's my first pay a visit of this weblog; this webpage contains amazing and actually fine data designed for visitors.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få till den ultimata vindaloo grytan, och till en indisk rätt passar en naanbröd väldigt bra till. Här är vårt första försök av få till ett glutenfritt naan. Det blev faktisk ganska bra! 

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Detta är en het, mättande och god gryta gjord på högrev, rökt sidfläsk och kidneybönor. En del av oss minns med avsmak barndomens så kallade chili con carne med avsmak, den som bestod av Heinz vita bönor, fläskfärs och på sin höjd en knivsudd chilipulver. Dessutom skulle man ha sönderkokt, smaklöst ris till. Men glöm nu den rätten, och upplev nu istället hur god en välgjord chili smakar.

Då grytan har ordentlig hetta, serveras svalkande tillbehör. Dessa är bland annat creme fraiche, gurka och rödlök.

Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor. 

Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

Go to top