Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

 

 

Recept

Receptet gäller 2 stora portioner

250 gr rimmat sidfläsk

4 potatisar

2 gula lökar

2 morötter

2 dl frysta gröna ärtor

2 vitlöksklyftor

1 röd chilli

Smör för stekning

Svartpeppar

Salt

Beskrivning

Skala lök, potatis, vitlök och morötter. Skär potatisen i centimeter stora tärningar. Skölj potatistärningarna i kallt vatten, detta förbättrar potatisens stekegenskaper. Hacka löken. Tärna morötterna. Skiva vitlök och chilli i tunna skivor. Skär bort svålen från fläsket, tärna därefter även detta.

Hetta upp stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör. Börja med att steka potatisen då dessa kräver längst tid. Stek unde omröring. Tillsätt efter hand lök, vitlök, fläsk, morötter och chilli. När det börjar bli färdigt, tillsätt ärtorna. Dessa behöver bara värmas någon minut. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera pytten med stekt ägg och fasters inlagda rödbetor.

 

Kommentarer   

# Pytt BulloBrattparis 2017 2017-08-04 02:19
That is the suitable weblog for anybody who desires to search out out about this topic.
You understand a lot its almost oneropus to argue with you (not that
I really would wantHaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic
thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten med att lyckas med friterad potatis, är som alltid att börja med att välja bra råvaror. Därefter kör man med en liten 3-stegs raket, förkokning,  en första fritering på 170 grader, och slutligen en sista fritering på 190 grader. Efter en tids exprimenterande i köket har kommit fram till denna metod.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få till den ultimata vindaloo grytan, och till en indisk rätt passar en naanbröd väldigt bra till. Här är vårt första försök av få till ett glutenfritt naan. Det blev faktisk ganska bra! 

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

Go to top