Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då.

 

Pytt Bullobratt

 

Recept

Receptet gäller 2 stora portioner

250 gr rimmat sidfläsk

4 potatisar

2 gula lökar

2 morötter

2 dl frysta gröna ärtor

2 vitlöksklyftor

1 röd chilli

Smör för stekning

Svartpeppar

Salt

Beskrivning

Skala lök, potatis, vitlök och morötter. Skär potatisen i centimeter stora tärningar. Skölj potatistärningarna i kallt vatten, detta förbättrar potatisens stekegenskaper. Hacka löken. Tärna morötterna. Skiva vitlök och chilli i tunna skivor. Skär bort svålen från fläsket, tärna därefter även detta.

Hetta upp stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör. Börja med att steka potatisen då dessa kräver längst tid. Stek under omröring. Tillsätt efter hand lök, vitlök, fläsk, morötter och chilli. När det börjar bli färdigt, tillsätt ärtorna. Dessa behöver bara värmas någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Pytten är serverad 

Servera pytten med stekt ägg och fasters inlagda rödbetor.

 

Kommentarer   

# Pytt BulloBrattparis 2017 2017-08-04 02:19
That is the suitable weblog for anybody who desires to search out out about this topic.
You understand a lot its almost oneropus to argue with you (not that
I really would wantHaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic
thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Biff Vindaloo
Biff Vindaloo med ris och naan

Vi tillagar här en indisk gryta med oxkött, vilket är lite motsägelsefullt. Hade Bull fått bestämma hade vi lagat grytan på lammbog. Men det finns inga heliga kor där vi bo [ ... ]

Grönkålssoppa med frikadeller
Grönkålsoppan serverad

En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Go to top