Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

 

 

Recept

Receptet gäller 2 stora portioner

250 gr rimmat sidfläsk

4 potatisar

2 gula lökar

2 morötter

2 dl frysta gröna ärtor

2 vitlöksklyftor

1 röd chilli

Smör för stekning

Svartpeppar

Salt

Beskrivning

Skala lök, potatis, vitlök och morötter. Skär potatisen i centimeter stora tärningar. Skölj potatistärningarna i kallt vatten, detta förbättrar potatisens stekegenskaper. Hacka löken. Tärna morötterna. Skiva vitlök och chilli i tunna skivor. Skär bort svålen från fläsket, tärna därefter även detta.

Hetta upp stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör. Börja med att steka potatisen då dessa kräver längst tid. Stek unde omröring. Tillsätt efter hand lök, vitlök, fläsk, morötter och chilli. När det börjar bli färdigt, tillsätt ärtorna. Dessa behöver bara värmas någon minut. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera pytten med stekt ägg och fasters inlagda rödbetor.

 

Kommentarer   

# Pytt BulloBrattparis 2017 2017-08-04 02:19
That is the suitable weblog for anybody who desires to search out out about this topic.
You understand a lot its almost oneropus to argue with you (not that
I really would wantHaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic
thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

På nästan varje enklare krog och värdshus i Tyskland serveras det ett antal varianter på skinkschnitzlar. Ett bra sätt att variera en enkel rätt. Förutom "wiener art" hittar man  åtminstonde både "Jäger schnitzel" och "Zigeuner schnitzel". Kännetecknande för Jäger schnitzlen är svampsåsen. Så här har Bull och Bratt tolkat denna rätt, givetvis glutenfri. 

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. 

Första gången Bratt skulle laga ärtsoppa utgick hon från 2 kg ärtor och den största kastrullen hon hade var bara på 3 liter, det gick inte så bra. Därefter har hon införskaffat sig en rejäl kastrull på 10 liter och utgår nu endast från 1 kg ärtor.

 

Go to top