Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

 

 

Recept

Receptet gäller 2 stora portioner

250 gr rimmat sidfläsk

4 potatisar

2 gula lökar

2 morötter

2 dl frysta gröna ärtor

2 vitlöksklyftor

1 röd chilli

Smör för stekning

Svartpeppar

Salt

Beskrivning

Skala lök, potatis, vitlök och morötter. Skär potatisen i centimeter stora tärningar. Skölj potatistärningarna i kallt vatten, detta förbättrar potatisens stekegenskaper. Hacka löken. Tärna morötterna. Skiva vitlök och chilli i tunna skivor. Skär bort svålen från fläsket, tärna därefter även detta.

Hetta upp stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör. Börja med att steka potatisen då dessa kräver längst tid. Stek unde omröring. Tillsätt efter hand lök, vitlök, fläsk, morötter och chilli. När det börjar bli färdigt, tillsätt ärtorna. Dessa behöver bara värmas någon minut. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera pytten med stekt ägg och fasters inlagda rödbetor.

 

Kommentarer   

# Pytt BulloBrattparis 2017 2017-08-04 02:19
That is the suitable weblog for anybody who desires to search out out about this topic.
You understand a lot its almost oneropus to argue with you (not that
I really would wantHaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic
thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

Bull hittade svärdfiskkotletter i frysen hos Ringsjöfisk, och glad i hågen körde han hem för att tillreda en fisk han normalt bara får serverad på resorna söderut. Så hur ska den nu tillredas, att den ska grillas är det ingen tvekan om, det är ju sommar! Men tillbehören, vad ska man välja? Fänkål fanns i kylen, passar bra att grilla i skivor och smaken bryter fint mot fisken. Svärdfisk är ganska torr i köttet, så någon sås eller något smör blir bra till, här valdes ett kaprissmör. Till detta lades potatis tillagad i ett foliepaket, efter ett tips i bloggen Tant Gul

Nu till matlagningen.

En rätt som både Bull och Bratt mindes lite svagt i från barndomen, men som fallit i glömska. Men så en dag fick Bull för sej att tillaga en av sin barndoms favoriter, men i sin egen tolkning. Då det är nödvändigt med glutenfri kost för Bratt måste ju skorpmjölet ersättas.

Denna rätt är det bara Bratt som lagar. Bull hjälper till med potatisskalning eftersom Bratt är allergisk mot just potatisskalning (detta är kopplat till kärnfrukts- och nötallergi). Moussakan serveras med en sidosallad och rätten räcker för fyra personer.

En kall sås som vi gärna serverar till varmrökt lax och kokt nypotatis, eller till den grillade fisken. Men den fungerar till mycket mer, en vågad, men lyckad, kombination är att servera såsen till fläskfile och klyftpotatis.

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som passar till grillad kött, som förrätt, eller som dipsås. Så här har Bratt lärt sig att tillaga tzatziki av sin grekiska granne.

Go to top