Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket ostronskivling i. Och vi tycker ju om chili och heta grytor. Så när vi hittade exempel på chili med ostronskivling på våra Google sökningnar blev vi sugna på att pröva en egen variant. Så här gjorde vi.

chili med ostronskivling serveradServera med creme fraiche, rödlök, stavar av slanggurka samt bröd.

Recept

Vi brukar gör en rejäl sats när vi kokar grytor. De går utmärkt att frysa in. Nedanstående räckar till 6 -8 personer, eller om man är två så kan äta grytan tre gånger.

 1 kg högrev, putsa och skär i tärningar

250 gr rökt sidfläsk, som tärnas

500 gr ostronskivling. Rivs i centimeterbreda strimlor

2 gula lökar, grovhackade

6 vitlöksklyftor. Skalas och skivas i tunna skivor

Chili. Vi tog 3 Thai Super chili (heta) och 3 Ring Of Fire (medelheta), skivas

2 morötter, tärnas

1 burk konserverade tomater

5 dl öl. Vi tog vår schwartzbier. En porter blir också bra.

2 oxbuljongtärningar

1 lagerblad

0,5 msk timjan

0,5 msk oregano

1 msk paprikapuver

Smör för stekning

Smaka av med salt

Kanske lite Maizena att reda av med.

svamphusSvamphus redo att skördas

Gör så här på ett ungefär

Ta fram en stekpanna och en gryta. Börja med att steka svampen i omgångar. Tillsätt smör efter behov. Salta och peppra. Svampen ska få färg. Det tar lite tid, så stressa inte. Efterhand som ostronskivlingen har blivit brynt, lägg över i grytan och forsätt steka nästa omgång i stekpannan.

nyskördad ostronskivling

Svampen är skördad och ska nu rivas i centimeter breda strimlor.

putsad högrev till en chili con carne

Köttet är putsat och tärnat. Dags att ta tag i lök och chili

Fläsk, lök och chili

Lök, vitlök och chilli hackad och skivad. Dags att ta tag i fläsket.

Tärnat rökt fläsk och morot till en chili con carne

Nu är även fläsk och morot tärnad.

Bryn därefter fläsket. Häll över till grytan. Forsätt på samma sätt med högreven.

Häll därefter i tomater, moroten och ölen. Tillsätt därefter kryddorna.

Nu ska detta få koka i samman, sakta och under en lång tid. Så sätt på locket på grytan och låt det sakta puttra under 3 - 4 timmar. Därefter red av med lite Maizena.

chili med ostronskivling kokerHär puttrar grytan. På med locket, sedan är det bara att ta det lugnt i några timmar. Grytan sköter sig själv.

Vi blev mycket nöjda med denna chili. Att byta bönor mot ostronskivling är utan tvekan ett stort lyft.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Modern hasselbackspotatis

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Go to top