Kategori: Kött

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

 

Recept

Burgare

ca 350 gr nötfärs

Tillbehör

Blad av isbergssallad

Skivad tomat

Skivad gul lök

Fefferoni

Majonäs, ketchup, smörgåsgurka och Dijonsenap

Gorgonzola, eller grevéost

Klyftpotatis, eller rostade blomkålsbuketter

Guacamole

1-2 mogna avocados

½ finhackad gul lök

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 ½ msk gräddfil eller cremé fraiche

2 tsk jalapeno ävja

  

Beskrivning

Mosa avocadon, blanda ner den finhackade löken, gräddfilen, jalapeno ävja och pressa ned vitlöken.

Låt klyftpotatisen få ett uppkok, lägg dem sedan i en ugnsfastform och häll över olivolja. Låt stå i ugn 250 i ca 30 min, ta ut formen på slutet och strö över persilja och flingsalt, sätt in formen i ugnen igen. Om man i stället väljer rostad blomkål, lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form, droppa över lite olivolja, strö på lite flingsalt. Sätt in formen i ugn (varmluftsläge 200 grader), klart efter 20 minuter.

Lägg upp tillbehören på en tallrik.

Stek burgarna.

Vid servering skapar var och en sin egen burgare efter tycke och smak.