Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Recept

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solrosfrökärnor

1/2 dl linfrön

1 dl skalade sesamfrön

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

2 msk kokosolja utan smak

2,5 dl vatten

1 tsk salt

Flingsalt

Fröer vi använde (fr. v): pumpakärnor, solrosfrökärnor, linfrön och sesamfrön

Beskrivning

Blanda ihop alla torra ingredienser, utom flingsaltet, i en bunke. Kok upp vattnet tillsamman med kokosoljan. När kokosfettet har smält, häll vätskan över de torra ingredienserna. Rör runt, blanda väl, låt sedan stå i 10 minuter.

Sätt ugnen på 150 grader, helst med varmluft på. Lägg ett bakplåtsåpapper  på en ungsplåt. Häll degen på pappert och bred ut den i ett jämnt lager, enklast att platta ut den med handflatan. Den ska täcka nästan hela plåten. Strö över flingsalt.

Baka i ugn drygt en timme. Tag sedan ut plåten, och låt svalna innan man lossar brödet och bryter till lagom stora bitar.

Förvaras torrt i rumstemperatur, eller något svalare.

Fröblandningen kan givetvis varieras efter smak och tillgång.

 

Kommentarer   

# Fröknäckepaintball 2017-09-11 23:42
Spot on with this write-up, I truly think this web
site needs much more attention. I'll probably be returning to see more,
thanks for the information!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi", ursprungligen ett recept från ICAs matkasse v39, 2014. Efter lite funderingar och provlagningar blev vårt recept på "Amirs lax" så här. Vi har även prövat att byta ut svampen mot brocolli, även detta ger ett bra resultat.

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutemfri. Att servera rårörda lingon till är nära nog en nödvändighet. Rätten är snabb att laga, så det passar fint en vardagskväll då jobbet suget musten ur en.

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

Att göra egna pommes frites är snabbt och enkelt. Man behöver bara potatis, olja och lite salt. Och då det gäller utrustning i köket behöver man ingen fritös, en tjockbottnad gryta räcker. Övrig utrustning som behövs är kniv, hålslev, gärna en potatisskalare och gott om hushållspapper.

Bull lagade pommes frites, eller snarare "patatas (fritas) nästan dagligen under Bull och Bratts Spanien vistelse. Detta eftersom den spanska potatisen är dåligt lämpade för kokning, men är utmärkta för fritering. Väl hemma i Sverige igen, görs denna potatis mer sporadiskt.

 

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

Go to top