Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Recept

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solrosfrökärnor

1/2 dl linfrön

1 dl skalade sesamfrön

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

2 msk kokosolja utan smak

2,5 dl vatten

1 tsk salt

Flingsalt

Fröer vi använde (fr. v): pumpakärnor, solrosfrökärnor, linfrön och sesamfrön

Beskrivning

Blanda ihop alla torra ingredienser, utom flingsaltet, i en bunke. Kok upp vattnet tillsamman med kokosoljan. När kokosfettet har smält, häll vätskan över de torra ingredienserna. Rör runt, blanda väl, låt sedan stå i 10 minuter.

Sätt ugnen på 150 grader, helst med varmluft på. Lägg ett bakplåtsåpapper  på en ungsplåt. Häll degen på pappert och bred ut den i ett jämnt lager, enklast att platta ut den med handflatan. Den ska täcka nästan hela plåten. Strö över flingsalt.

Baka i ugn drygt en timme. Tag sedan ut plåten, och låt svalna innan man lossar brödet och bryter till lagom stora bitar.

Förvaras torrt i rumstemperatur, eller något svalare.

Fröblandningen kan givetvis varieras efter smak och tillgång.

 

Kommentarer   

# Fröknäckepaintball 2017-09-11 23:42
Spot on with this write-up, I truly think this web
site needs much more attention. I'll probably be returning to see more,
thanks for the information!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som passar till grillad kött, som förrätt, eller som dipsås. Så här har Bratt lärt sig att tillaga tzatziki av sin grekiska granne.

En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer. 

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi", ursprungligen ett recept från ICAs matkasse v39, 2014. Efter lite funderingar och provlagningar blev vårt recept på "Amirs lax" så här. Vi har även prövat att byta ut svampen mot brocolli, även detta ger ett bra resultat.

Första gången Bull skulle göra potatisgratäng åt Bratt, blev Bratt lite konfunderad och frågade; Ska du inte ha grädde i gratängen? Nu kan inte Bratt tänka sig någon annan potatisgratäng än Olles buljongvariant. 

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Go to top