Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Äntligen kan man börja odlingen i växthuset. Helt plötligt har vi lyckat fylla det med växter, både sådana som sätts ut när nattfrosten är borta. Och växthusttomater, chili, paprikor m.m. som vi dragit upp inomhus under vintern.

Bull och Bratts växthusNågra köldtåliga kryddor har flyttats ut. Det är nämligen redan trångt inne i växthuset.

växthussäsongigång 2

Många småplantor drivs upp.

växthussäsongigång 3

Ännu behövs en frostvakt för de kalla nätterna. Vi håller en lägsta temperatur på cirka 7 grader.

växthussäsongigång 4

växthussäsongigång 5

växthussäsongigång 6

Tomater av många sorter. Flera plantor San Marzano plommontomat. Vi ska klara oss utan burktomater!

växthussäsongigång 7

En del chili blommar redan och börjar även att sätta frukt.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessutom rör vi ned riven, vällagrad västerbottenost i potatismoset. Osten och trattkantarellerna är nog det som sätter Bulls signatur på rätten.

På nästan varje enklare krog och värdshus i Tyskland serveras det ett antal varianter på skinkschnitzlar. Ett bra sätt att variera en enkel rätt. Förutom "wiener art" hittar man  åtminstonde både "Jäger schnitzel" och "Zigeuner schnitzel". Kännetecknande för Jäger schnitzlen är svampsåsen. Så här har Bull och Bratt tolkat denna rätt, givetvis glutenfri. 

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa. Lidl har ofta denna prisvärda styckbit i sin köttdisk.

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. 

Go to top