Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Senaste artiklarna

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbi [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med myc [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker [ ... ]

Nya artiklar

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbi [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

 

Recept

2 st kycklingfiléer

2 dm chorizo

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 grön chilipeppar

1 röd paprika

1 grön paprika

2 stjälkar blekselleri

1 burk krossade tomater

2 dl ris

4 dl hönsbuljong (från tärning)

1 tsk torkad timjan

1 tsk hackad ingefära

Persilja

Salt och svartpeppar

olivolja

 

Beskrivning

Hacka lök, selleri och paprika grovt. Skiva chili och vitlök i tunna skivor. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar. Skiva korven i ca 5 mm tjocka skivor. Tag fram en stekgryta. Fräs grönsakerna i lite olja, utan att knappt brynas. Bryn kycklingen lite lätt, tillsammans med korven i en stekpanna under tiden. Sen är det bara börja röra ned det ena efter det andra i grytan med grönsakerna. Börja med köttet, häll därefter i tomater och kryddor. Låt vätskan reduceras under några minuter. Rör om under tiden. Häll i riset. Låt det fräsa lite lät under omröring. Häll över buljongen. Låt det hela puttra under lock till riset har absorberat det mesta av vätskan, ca 20 minuter. Där med vart det klart.

Ät och njut.

Våra populäraste recept

Långbakat rimmat sidfläsk

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa.  [ ... ]

Provencalsk karré på rotfrukts och grönsaksbädd
Bulls Provencalska karre´

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bul [ ... ]

Kaprissmör

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att f [ ... ]

Gambas al ajillo

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, el [ ... ]

Populära recept

Långbakat rimmat sidfläsk

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa.  [ ... ]

Provencalsk karré på rotfrukts och grönsaksbädd
Bulls Provencalska karre´

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bul [ ... ]

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Ett mycket enkelt sätt att tillaga fisken, men ändå suveränt gott.  En återkommande rätt i det lilla vita huset under grillsäsongen. Välj fiskar med fast kött, och som har en egen ganska kraftig smak. Här låter vi nämligen råvaran bestämma smaken, kryddingen är minimal.

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Go to top