- Detaljer
- Kategori: Sajtinfo
{eks}catid=9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,28,30|keyword=Recept,|teaser|ordering=title{/eks}
- Detaljer
- Kategori: Sajtinfo
Cookies förbättrar din upplevelse av vår webbplats
Cookies är små textrader som läses in i datorns minne eller läggs ner som en fil på din dator för att förbättra läsning och sökning på en webbplats. Denna webbplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med.Svensk lag kräver att vi informerar om vilka cookies som används samt deras syfte.
Du väljer själv om du vill acceptera cookies
Om du inte vill acceptera att din dator tar emot och lagrar cookies så kan du justera säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Vissa delar av vår sajt kan bara användas fullt ut om din webbläsare tillåter cookies.
Olika typer av cookies
Det finns två typer av cookies, det är persistent cookies (permanenta cookies) och session cookies (temporära cookies). En persistent cookie sparas under en längre tid på din utrustning och har ett utgångsdatum. En session cookie lagras tillfälligt och försvinner när du stänger webbläsaren. Vi använder också tredjeparts-cookies, det vill säga cookies som inte kommer från Bullobratt, på vår webbplats.
- Detaljer
- Kategori: Sajtinfo
Vi som driver sajten hetter Olle och Lotta Welinder. Lotta hette tidigare Bratt, och döljer sig därför här bakom denna pseudonym. Olle kallades i bland i sin barndom för OlleBull, vilket han inte var särskilt förtjust i då. Detta är bakgrunden till varför vi kallar sajten för Bull och Bratts kokbok.
Vi hade två gemensamma fritidsintressen då vid drog igång denna websajt år 2010, det ena var golf och det andra var matlagning. Vår golf är inget att skriva om. Men våra maträtter däremot kan vara intressanta, därför startades denna lilla kokbok på nätet.
Under resans gång har vårt matintresse utvecklats, så vi började brygga vårt eget öl. Därefter kom intresset för att driva upp egna grönsaker, för det blir godare maträtter när de tillagas med superfärska grönsaker. Tänk, som ett exempel, att få göra tomatsåsen på nyplockade, solmogna tomater.
Så därför kommer denna sajt numera, år 2018, ha dessa avdelningar:
- Kokboken. Vår receptsamling kommer även fortsättningsvis vara den största, och kanske den mest intressanta avdelningen på sajten.
- Tankar från köket. Matlagningsrelaterade artiklar som inte passar in under kategorin recept.
- Bryggeriet. Lite om våra erfarenheter från ölbryggandets ädla konst.
- Olles trädgård. Här kommer vi skriva om vår odling och dela med oss av våra erfarenheter.
En del recepten har vi skapat själv från grunden, men de flesta som visas på vår sajt är våra varianter av tidigare kända recept. Idéerna har vi fått från restaurangbesök, kokböcker, och media. Sen har vi anpassat dessa efter vår smak och våra behov. Ett av dessa behov är att rätterna är fria från gluten, vilket ibland kan vara en utmaning.
Sajten är ett hobbyprojekt, som drivs ideellt av oss på vår fritid. Alla foton är tagna av Olle
Receptsamlingen vänder sig till de som har ett visst handlag i köket. Därför är beskrivningarna ibland ganska kortfattade. Det är inget som säger att man måste följa recepten slaviskt. Själv brukar vi betrakta ett recept som ett förslag eller ett utkast, som vi anpassar beroende på säsong, sinnestämmning och vad vi har i kylen.
Vi vill vill gärna få lite "feedback" från er, skriv gärna kommentarer på våra recept och artiklar. Det går även att skicka mail till oss,