Även vi har börjat brygga vår egen öl! Vi kommer efter hand presentera här vad vi kommit fram till, hur vi gör, och lite senare även några recept.
Men det tar längre tid att utveckla sina recept på öl än på mat. Ölbryggning med lagring är nämligen en proccess som tar 4 - 12 veckor.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Där bjöd vi på två öl av olika karaktär. Den ena var en ljus lager i stil med "Muncher Helles" och heter "Lieber Lotchen". Den andra var en välhumlad American Pale Ale (APA) som går under namnet "Miranda af Höör".
Read more: Vi deltog på Sällskapet Maltes Hembryggdsfestival 2023
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Sista lördagen i januari infaller den stora hembryggardagen. Tanken med denna dag är att öka intresset för hembryggning och introducera nya utövare av denna hobby. Därför bjöd vi in Calle Rolander att delta i denna dags bryggning.
Read more: Calles festbier bryggdes på stora hembryggaredagen 2020
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Det är dags att sammanfatta årets bryggningar, och erfarenheter från dessa. Och lite funderingar hur vi ska förfina och utveckla vår bryggning.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
På sällskapet Maltes hembrygdsfestival ställde vi upp med en schwarzbier kallad Svarta Sara. Ölet fick ett hedrande tredje pris i domaretävlingen, och vi fick många frågor om bryggningen. Här försöker vi förklara hur vi gjorde.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
I år tog vi mod till oss och ställde ut två av våra favoritöl för provning. Vi fick väldig positiv respons och ett av ölen blev prisbelönt. Det var riktigt kul att delta, och vi kommer säkert ställa upp i fler hembrygdsträffar framöver. Hur vi bryggde ölet Svarta Sara, beskrivs i en separat artikel.
Read more: Vi deltog på Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2019
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Nordtysk lager, framför allt Veltins hör till Bulls absoluta favoriter när det kommer till öl. Nu lyckas vårt eget lilla bryggeri framställa en klon som verkligen tål att jämföras med denna. Vi kallar detta öl för Ostsee Pils.