- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Samtidigt passade vi på att uppdatera recepten, med bland annat nya foton. Det vi lagade var azorisk biff med kryddsmör "Café de Paris". Rätten håller absolut fortfarande. Så prova gärna själva.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
.. om än frysta. Så det blev Gambas al ailjo till söndagslunch. Till detta drack vi en hemlagad öl, en Munich Helles, kallad "Lieber Lotchen".
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
I går kväll byggde vi upp vår rätt kring vår gräddiga champinionsås. Till denna hade vi en hamburgare gjord på 100% nötfärs och OlleBull potatis, samt lite vinbärsgelé.
Såsen kan med fördel även serveras med schnitzel, då kallas rätten "Jägerschnitzel". Ja vi vet, såsen har fått namn efter det franska namnet för champinionsoppa.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Sikbeståndet återhämtar sig fint i Ringsjön. Härligt. Det är nog första gången i vuxen ålder jag har kunnat köpa denna läckerhet - Blåsik fiskad i Ringsjön.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Så här års kan man få tag på fin vit sparris. En härlig vårprimör, väl värd att kosta på siig några gånger. Servera med en ganska löst slagen hollandaise. Vill man lyxa till det, lägg upp lite Kalix löjrom. Eller som här tillsammans med ungsbakad lax, så blir det en komplett huvudrätt.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Det är en rätt som var väldigt populär hos oss för cirka 10 år sedan, men sedan fallit i glömska. Häromdagen fick vi för oss att laga den på nytt. Och då passade vi även på att uppdatera receptet på fläskfilén, främst med nytagna bilder.