Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

 

Recept

Mängden är beräknad för 2 - 3 personer

Fläskfilé 400 - 500 g

2 mozzarella ostar

2 paprikor helst en grön och en röd (går att använda inlagda paprikor)

Ca 12 valnötter

2 hackade vitlöksklyftor

Basilika, helst färsk

Tillbehör

Potatisklyftor eller OlleBull potatis

flaskfile under mozarella 7

OlleBull potatisen klar att serveras.

Skysås

2 dl vatten        

3 msk Bongs oxfond        

1 msk kinesisk soja

Maizena redning

flaskfile under mozarella 8

Klart att servera!

Beskrivning

Dela paprikorna och pensla de med olja och grilla dem ca 10 min i 225 °C. Putsa fläskfilén och stek den så att den får en stekyta. Sätt åt sidan.

flaskfile under mozarella 4

Paprikan är här rostad och skalad.

Skär mozzarellan i små kuber och lägg i en skål. Blanda ned vitlök, basilika, grovt hackade valnötter i skålen.

flaskfile under mozarella 1

flaskfile under mozarella 3

Basilika och valnötter på plats i skålen, nu ska mozzatellan och paprikan i.

Ta av skalet från paprikorna och skär dem i små fyrkanter, blanda ned dem i skålen. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem omlott i en eldfast form. 

flaskfile under mozarella 5

Fläskfilen utlagd i formen.

 

            Bred ut mozzarella röran ovanpå skivorna. Sätt sedan in formen i ugn, 15 min i 200 grader, varmluft och ovanvärme.

flaskfile under mozarella 6

Klart att sätt in i ugn!

Häll vatten i stekpanna där filén steks. Tillsätt fond och soja. Låt koka ihop. Red eventuellt av med maizena.

OlleBullpotatis är potatis som skrubbats, skalet sitter kvar, och som delats i halvor. Därefter penslas de med olja och man strör över lite timjan och salt.

flaskfile under mozarella 2

Potatisen klara att sätta in i ugnen

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka