Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.
Recept
Mängden är beräknad för 2 - 3 personer
Fläskfilé 400 - 500 g
2 mozzarella ostar
2 paprikor helst en grön och en röd (går att använda inlagda paprikor)
Ca 12 valnötter
2 hackade vitlöksklyftor
Basilika, helst färsk
Tillbehör
Potatisklyftor eller OlleBull potatis
Skysås
2 dl vatten
3 msk Bongs oxfond
1 msk kinesisk soja
Maizena redning
Beskrivning
Dela paprikorna och pensla de med olja och grilla dem ca 10 min i 225 °C. Putsa fläskfilén och stek den så att den får en stekyta. Sätt åt sidan.
Paprikan är här rostad och skalad.
Skär mozzarellan i små kuber och lägg i en skål. Blanda ned vitlök, basilika, grovt hackade valnötter i skålen.
Ta av skalet från paprikorna och skär dem i små fyrkanter, blanda ned dem i skålen. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem omlott i en eldfast form.
Bred ut mozzarella röran ovanpå skivorna. Sätt sedan in formen i ugn, 15 min i 200 grader, varmluft och ovanvärme.
Häll vatten i stekpanna där filén steks. Tillsätt fond och soja. Låt koka ihop. Red eventuellt av med maizena.
OlleBullpotatis är potatis som skrubbats, skalet sitter kvar, och som delats i halvor. Därefter penslas de med olja och man strör över lite timjan och salt.
Comments powered by CComment