Recept
Underkategorier
Fisk
Här hittar du våra recept på fisk och skaldjur. Då Bratt föredrar kött kan man tro att denna katagori har få recept. Men så är inte fallet, här finns många guldkorn att hämta.
Kött
Här finns våra recept på kötträtter, huvudsakligen på oxkött, då lamm och vilt inte faller Bratt i smaken.
Fågel
Fågel, det blir ju mest recept på kyckling. Men det går att tillaga många läckerheter på just kyckling.
Fläskkött
Vi gör som många andra, ersätter kalv med fläskkött i en del rätter. Detta dels för att tillgången på kalv är ganska dålig, och dels för priset. Vi gör oftast våra schnitzlar på skinka, och piccatan görs på fläskfile.
Vi arbetar mycket med fläskfilé. Då svinnet på detta kött är nästan obefintligt, är fläskfilén en prisvärd råvara. Dessutom är tillagningstiden kort, vilket uppskattas på sena vardagskvällar.
Såser och smör
Ha alltid några goda kryddsmör i kylen.
Grönsaksrätter
Grönsaksrätter kan ibland ersätta potatis, ris och pasta. Vid andra tillfällen ett välkommet tillbehör.
Potatisrätter
Potatis är förmodligen en av våra vanligaste råvaror i köket. Ofta när man nämner potatis, så tänker man på kokt potatis. Men det går att göra så mycket mer med denna knöl. Under denna katagori presenterar vi våra sätt att tillaga potatisen. Läs och låt dig inspireras.
Julbord och buffé
Buffeer är ett bra alternativ på lite större fester. För då har även värden tid att delta i festen, då mycket kan förberdas.
Soppor
En soppa är ofta ett bra alternativ till förrätt, som en isad gazpacho en het sommardag eller en rykande het löksoppa på vintern. Bratts ärtsoppa är dock inte lämplig som förrätt, den intages traditionsenligt som huvudrätt med varm punch, och glutenfria pannkakor till efterrätt.
Desserter
Efterrätter i vanlig mening är sällsynta i Bull och Bratts kök. Den optimala desserten för Bull är en ostbricka och lite rött vin. Men det finns vissa tillfällen då man bör välja en annan avslutning på måltiden.Oavsett om man har en dessert eller ej, så är det aldrig fel att avsluta en god middag som på bilden till vänster - en dubbel espresso, en liten bit mörkt choklad, och en liten calvados. |
Pasta och Pizza
I en glutenfri, och låg kolhydrat kosthållning blir rätterna i denna katagori fåtaliga, och dessutom sällan tillagade. Men någon enstaka gång kan det bli väldigt gott.
Smårätter
Här presenterar vi lite små, enkla rätter som passar som snacks, drinktilltug eller som måltid de dagar man inte känner för någon stor middag.
Bakverk
Här publicerar vi våra recept på glutenfria bröd och någon enstaka glutenfri kaka.