En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.
Om man vill få till det riktigt gott så ska man utgå från bra råvaror. Därför när det kommer till kycklingen så köper vi oftast en hel, färsk majskyckling. Från denna skär vi ut bröstfiléerna till denna rätt, ben, lår och vingar grillar vi och slutligen kokar vi buljong på skrovet. Buljongen och köttet på skrovet kan sedan bli en bra grund för en god Ramen-soppa. Och testa gärna vårt recept på grillad medelhavskyckling för grillbitarna. Men mer om detta i en annan artikel för nu forsätter vi med salladsreceptet.
Recept
Mängden blir lagom för två personer
- 2 kycklingfiléer
- 1 färsk röd chillifrukt
- 8 vitlöksklyftor
- 1/2 lime
- Smör för stekning
- 1/2 röd paprika
- 1/2 gul paprika
- 4 färska champinjoner
- 1 näve rucolla
- Några salladsblad
- Salt och peppar
- Parmesanost
- 12 skivor salami
- Färsk basilika
Beskrivning
Skär kycklingfileerna i grova strimlor och blanda dem med hackad chilli, salta och smörstek kycklingen. Lägg över i en skål och pressa lime över. Skala vitlöksklyftorna och stek dem glansiga i nytt smör. Ta upp dem från stekpanna, och stek därefter salamiskivorna till chips.
Riv salladen, strö ut denna på ett uppläggningsfat tillsammans med rucollan. Strimla paprikan och lägg denna runt kanterna på fatet. Skiva svampen. Lägg nu upp kyckling, vitlök och svamp på salladsbäden. Häll över spadet från kycklingen. Toppa med salamichipsen, hyvlad parmesan och kanske några blad färsk basilika.
Servera, gärna med ett kylt, torrt, vitt vin, en kall öl eller varför inte med ett friskt mineralvattnen. Gott till är en pesto, vår favoritpesto till denna sallad gör vi på röd paprika, sötmandel, parmesan och olivolja.
Comments powered by CComment