Ännu en fläskfilé som Bratt kan bjuda Bull på då han är sen hem från jobbet. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.
Recept
Ca 500 g fläskfilé
Fyllning
1 dl riven parmesanost
Basilika gärna färsk
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Sås
1 msk kinesisk soja
1 msk Bongs fond
1 msk madeira
Beskrivning
Blanda ihop fyllningen. Oljan gör fyllningen lättare att jobba med.
Skär upp filén och banka ut den något. Lägg fyllningen i mitten och rulla ihop filén, sätt tandpetare så att den håller ihop. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i en stekpanna. Sätt därefter in filén ca 13-15 min i 250 grader.
Tillsätt 1,5 dl vatten till stekpannan, kinesisksoja, fond och madeira. Vispa och red eventuellt av med maizena.
Låt filén vila ca 6 min innan den skärs upp. Servera med klyftpotatis.
Comments powered by CComment