Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor.
Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!
Recept
Receptet är för 2 personer
2 st kycklingfiléer
6 tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk färsk repad timjan
1 dl rödvinsvinäger
1/2 dl rödvin
2 lagerblad
Salt
Svartpeppar, nymald
Smör
150 gr haricot verts
Gör så här
Tina kycklingfiléerna. Salt och peppra kycklingen och bryn dem i smör i en traktörpanna. När kycklingen börjar bli färdigbrynt, tillsätt vitlöken som ska fräsas lite lätt, utan att brännas. Tillsätt därefter timjan och rör om. Häll i vinäger, vin och lagerblad. Sätt på locket på pannan, och låt sjuda i 25 - 30 minuter.
Värm upp bönorna i mikrovågsugnen eller i en kastrull, tillsammans med en klick smör och en nypa flingsalt.
Bred ut bönorna till en bädd på tallriken. Placera filén på bädden. Häll över lite av skyn, med vitlök och timjan. Dekorera med en kvist timjan.
Comments powered by CComment