Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.
Recept
Recept är för två portioner
2 skivor ryggbiff
2 gula lökar
2 ägg
Sås
2 dl vatten
1 msk tomatpure
1 msk Bongs kalvfond
1 msk kinesisk soja
Svart peppar
Maizena
Tillbehör
1 stor tomat
4 små potatisar
Beskrivning
Skala och skiva löken i hela ringar och stek den sedan mjuk i en klick smör. Håll den varm.
Blanda ihop i en kastrull; vatten, tomatpure, fond och soja. Låt koka och peppra efter smak. Red av såsen med maizena.
Pensla ryggbiffarna med olja, peppra och salta och stek dem sedan i en grillpanna. Dela en tomat och pensla snittytan med olja, salt och peppra. Stek även den med snittytan nedåt i grillpannan.
Stek två ägg i en vanlig stekpanna.
Servering
Lägg de grillade biffarna på vars en tallrik. Lägg över löken. Lägg dit potatisen och den grillade tomathalvorna. Häll skysåsen över löken. Lägg därefter det stekta ägget ovanpå biffen, eller sidan om. Garnera med en persiljekvist.
Comments powered by CComment