En het och mustig variant av Biff Stroganoff. En rätt som passar utmärkt de dagar man känner för en gryta men saknar tid för ett långkok.

Rätten tillagar nämligen man på en timme, kanske ännu lite snabbare om man tar Bulls genväg med att använda lövbiff.

Detta är något helt annat än den Korv Stroganoff som serveras ganska frekvent på lunchrestaurangerna. Denna blir nämligen riktigt god. Det är en av de första rätterna vi pulicerade här på Bull och Bratt, och vi lagar den fortfarande flera gånger om året.

Biff Stroganoff anno 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serverat år 2009

Recept

  • cirka ½ kg nötkött av till exempel fransyska. Oftast gör Bull grytan på en paket av Lidls lövbiff
  • 1 - 2 gula lökar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 röda, färska chili. Ring of fire är en lämplig sort.
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • Smör för stekning
  • 1 buljongtärning
  • Salt och peppar
  • Gärna några skivade champinoner, kanske 5-6st.
  • 1 tsk dijonsenap, om Bull får bestämma

Beskrivning

Putsa fransyskan och skär upp den i lagom stora bitar, ca 1x1x3 cm. Hacka löken fint. Skär upp vitlök och chili i tunna skivor. Fräs löken mjuk och vitlök i en rejäl stekgryta. Låt sedan även tomatpuré och paprikapulver fräsa tillsammans med löken en liten stund, för då får man fram smaken lite bättre från dessa. Rör sedan ned paprika och chili. Låt fräsa en liten stund. Forsätt med svampen.

Sedan är det dags för köttet. Egentligen ska man bryna köttet i omgångar i en stekpanna, och tillsätt sedan köttbitarna i grytan. Men när det handlar om 500 - 600 gram strimlad lövbiff kan man höja temperaturen i grytan och fräsa köttet direkt där, då under ganska kraftig omrörning.

Häll i creme fraiche, oregano och buljongtärning. Dra över några varv på svartpepparkvarnen. Kok upp, låt det stå och små puttra i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Populärt är att servera med ris. Men vi tycker det är godast att ha klyftpotatis till.Biff Stroganoff serverad med klyftpotatis

Rätten serverad år 2021.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka