Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.
Recept
En svansbit av oxfilén. Ca 350-450 gram
250 gr färska champinjoner
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 näve ruccola
Hackad persilja
50 gr kryddsmör ”Café’ de Paris”
Salt och peppar
Smör för stekning
Beskrivning
Bryn oxfilén i stekpanna. Efterstek i ung 200 grader, med stektermometer till dess att innertemperaturen i den tjockaste biten är 55-60 grader.
Under tiden köttet är i ugnen, bryn championerna. Tillsätt persilja och vitlök mot slutet.
Lägg ut en bädd av rucola på 2 tallrikar.
Efter att köttet har kommit ur ugnen och vilat ett tag, skiva upp det i drygt centimeter tjocka skivor. Lägg upp skivorna på ruccolabädden. Klicka över kryddsmöret och häll över svampen.
Stoppa in tallrikarna i ugnen ett ögonblick, bara så kort att smöret börja smälta.
Servera med klyftpotatis, eller pommes frites.
Comments powered by CComment