Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.
Recept
Detta recept blir lagom för 2 personer, och då blir det över till en matlåda.
1 liten fläskfile, ca 450 g
2 dl finriven parmesanost
5-6 skivor Prosciutto
Plockade blad från1 liten kruka basilika
Nymald svartpeppar
Smör för stekning
Beskrivning
Putsa fläskfilen. Lägg ut skinkan omlott och lägg på basilkabladen på denna. Strö över den rivna parmesanen. Krydda med svartpeppar. Lägg på filen. Rulla ihop. Stek i smör med skarvsidan nedåt. Bryn runt om tills den har fått fin färg. Stek färdigt i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är uppe i 62 grader. Låt vila i 5 minuter innan den skärs upp. Servera med en balsamicovinägrett och OlleBullpotatis.
En god variant på receptet är att servera fläskfilen med trattkantarellsås och klyftpotatis.
Comments powered by CComment