Ursprunget till denna rätt hittades i en kokbok från sent 70-tal. Därefter har Bull i vanlig ordning ändrat i receptet. Bull anser att ett nödvändigt tillbehör till denna rätt är dijonsenap, Bratt håller inte med. Ett kylt Alsace vin, gärna en Pinot Blanc, passar fint till.

 

Recept (3-4 pers)

En bit rimmat sidfläsk på 700 - 800 gr
Ett halvt Vitkålshuvud
1 gul lök
Svartpeppar
Mejram
Buljongtärning
ca 2 dl vatten
Lagerblad.

Beskrivning

Skär vitkålen i tunna klyftor. Lägg dessa på botten i en vid gryta. Halvera och skiva löken. Strö denna över kålen. Smula över buljongtärningen. Lägg i lagerbladet, och strö på mejram. Häll på vatten, upp till knappt halva kålen.

Skär fläsket i ganska tjock skivor, ca 1 cm. Lägg dessa ovan på kålen. Peppra med nymalen svartpeppar.

Kok upp och låt grytan sjuda under lock i 45 minuter.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka