- Detaljer
- Kategori: Nylagat
I vår barndom fiskades den i Ringsjön, det var då en lokal delikates. Men där försvann den på grund av övergödning. Nu är det svårt att hitta svensk sik. Detta exemplar hade fiskats i Kanada, för att sedan rökas i Finland, för att slutligen säljas på Lidl i Skåne.
Hur som helst, det var ett fint exemplar vi fick tag i. Hos oss serveras denna fisk med potatisgratäng och en sallad. Traditionen påbjuder att Faustino nummer 7 ska drickas till. Detta enkal, robusta rödvin fungerar faktiskt väldig bra ihop med rökt sik.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Torsk är en väldigt fin vinterfisk, som vi påpekat flera gånger förut.
Här serverad med vitvinsås, kokta potatis och smörfräst purjolök. Såsen har bl.a smaksats av brynt smör och fått sin fina konsistens av att vi rört ned vispad grädde strax innan servering. Recept på såsen kommer nog så småningom.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Här helstekt serverad med grönmögelostås, klyftpotatis, och baconinlindade ugnsbakade gröna bönor. Såsen är lättlagad, smula ned osten i vispgrädde. Koka upp under omrörning, smaka av med svartpeppar, klart!
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Det blev en Bouillabaisse som serverades i vanlig ordning med aioli, och stekta skivor av baguette med vitlök för den som ville ha det. Samtidigt kommer vi att uppdatera receptet med lite fräscha bilder m.m.
- Detaljer
- Kategori: Nylagat
Lördagens middag bestod av provencalsk karré på en rotfrukts- och grönsaksbädd. Det blev en hel del kött över, men vad gjorde det. Att skära upp den kalla karrén i tunna skivor, för att servera den med potatisgratäng och rostad lök blir riktigt gott!