En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda räkor. Potatismos, gröna ärtor, skirat smör och riven pepparrot gör sedan rätten komplett.
Recept
Angiven mängd avser 2 personer
En bit torskrygg på ca 450 gr
15 st färska räkor
2 dl gröna ärtor
Skirat smör
Potatismos. Beskrivning för denna finns i tidigare publicerade recept.
nyriven pepparot
Gör så här på ett ungerfär.
Fisken saltas lätt med lite flingsalt och slås in i ett foliepaket. Paket bakas därefter i ugn på 150 gr och cirka 25 minuter. Denna tillagningsmetod innebär att torsken sjuds i sin egen fuktighet och ingen smak går förlorad..
Räkorna skalas. Dessa läggs sedan vid servering på torskryggen.
Under tiden fisken är i ugnen tillagas potatismosen, ärterna värms upp, smöret skiras och pepparoten rivs.
Vi kryddar vår potatismos med muskotnöt, och svartpeppar.
Comments powered by CComment