En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Recept

2 st vilöksklyftor

1 st äggula

1 tsk pressad citron

1 nypa salt

1 dl jordnötsolja

Kanske en liten aning Dijon senap

 

Beskrivning

Bull menar att en vanlig handvisp fungerar bäst. Jordnötsoljan har en fin, neutral smak som kommer till sin rätt i denna sås.

Pressa vitlöken med en vitlökspress. Blanda den pressade vitlöken med äggula, salt och citronsaft. Tillsätt därefter olja under omrörning, först droppvis, därefter i en tunn stråle.

Låt vila några timmar i kylen innan servering.



aioli bread

Såsen erbjuds här tillsammans me stekt bröd och vilök som tillbehör till en bouillabaisse

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka