Även vi har börjat brygga vår egen öl! Vi kommer efter hand presentera här vad vi kommit fram till, hur vi gör, och lite senare även några recept.
Men det tar längre tid att utveckla sina recept på öl än på mat. Ölbryggning med lagring är nämligen en proccess som tar 4 - 12 veckor.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Till den första bryggningen år 2019 bestämmer vi oss för att brygga en schwartzbier. En lite ovanligare öltyp kanske, men vi känner för lite omväxling. Denna öl är mörk som en stout, typ Guiness, men fortfarande en lageröl. Låter spännande, eller hur?
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Lageröl i tysk stil är alltid omtyckta i Bull och Bratts lilla stuga. Nu på hösten var det dags att växla om bryggningen från sommarens APOR och Kölsch kloner till lageröl. Då Bull var sugen på att brygga Helles letade han upp en lämplig jäst. Det blev en tillfällig jäst från White Labs, German X Lager WLP835. Denna ska vara lämplig för bocköl, helles och Muncher festivalöl. Så nu ska det bryggas i bayersk stil!
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Det är en extra kraftig imperial stout, där allt är mer än stiltypen föreskriver. Beskan är på över 100 IBU. Alkoholstyrka runt 12%. Färgen är mycket mörk.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Då tycker vi att det ska du absolut pröva på. Det är en riktigt rolig hobby.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Vi tyckte det kunde vara kul om vi kunde ha egenodlad humle i vår öl. Så i fjor planterade vi 6 st humleplantor. Humlesorten blev Hallertuer Tradition, en härdig humlesort som passar väl till en av våra favoritöltyper, som är nordtysk pilsner.
- Detaljer
- Kategori: Bryggeriet
Alltså i SM för hembryggt öl. Dock bara i dommartävlingen. Vi ställer upp med två öl, en tjekisk pilsner och en American Pale Ale (APA).
Här upptappade och märkta. Klara att lämna in. Tävlingen äger rum den 25:e mars, men ölen ska var inlämmnade den 3:e.