Vi som driver sajten hetter Olle och Lotta Welinder. Lotta hette tidigare Bratt, och döljer sig därför här bakom denna pseudonym. Olle kallades i bland i sin barndom för OlleBull, vilket han då inte var särskilt förtjust i då. Detta är bakgrunden till varför vi kallar sajten för Bull och Bratts kokbok.

Vi hade två gemensamma fritidsintressen då vid drog igång denna websajt år 2010, det ena var golf och det andra var matlagning. Vår golf är inget att skriva om. Men våra maträtter däremot kan kanske vara intressanta, därför startades denna lilla kokbok på nätet.

Under resans gång har vårt matintresse utvecklats, så vi började brygga eget öl. Nu kommer vi även att driva upp egna grönsaker, det kommer bli godare maträtter med superfärska grönsaker. Tänk att få göra tomatsåsen på nyplockade, solmogna tomater.

Så därför kommer denna sajt numera, år 2018, ha dessa avdelningar:

  1. Kokboken. Vår receptsamling kommer även fortsättningsvis vara den största, och kanske mest intressanta avdelning på sajten.
  2. Tankar från köket. Matlagningsrelaterade artiklar som inte passar in under kategorin recept.
  3. Bryggeriet. Lite om våra erfarenheter från ölbryggandets ädla konst.
  4. Olles trädgård. Här kommer vi skriva om vår odling och dela med oss av våra erfarenheter.

En del recepten har vi skapat själv från grunden, men de flesta som visas på vår sajt är våra varianter av tidigare kända recept. Idéerna har vi fått från restaurangbesök, kokböcker, och mattidningar. Sen har vi anpassat dessa efter vår smak och våra behov.

Sajten är ett hobbyprojekt, som drivs ideellt av oss på vår fritid. Alla foton är tagna av Olle

Receptsamlingen vänder sig till de som har ett visst handlag i köket. Därför är beskrivningarna ibland ganska kortfattade. Det är inget som säger att man måste följa recepten slaviskt. Själv brukar vi betrakta ett recept som ett förslag eller ett utkast, som vi anpassar beroende på säsong, sinnestämmning och vad vi har i kylen.

Vi vill vill gärna få lite "feedback" från er, skriv gärna kommentarer på våra recept och artiklar. Det går även att skicka mail till oss, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Go to top