Vi som driver sajten hetter Olle och Lotta Welinder. Lotta hette tidigare Bratt, och döljer sig därför här bakom denna pseudonym. Olle kallades i bland i sin barndom för OlleBull, vilket han då inte var särskilt förtjust i då. Detta är bakgrunden till varför vi kallar sajten för Bull och Bratts kokbok.

Vi hade två gemensamma fritidsintressen då vid drog igång denna websajt år 2010, det ena var golf och det andra var matlagning. Vår golf är inget att skriva om. Men våra maträtter däremot kan kanske vara intressanta, därför startades denna lilla kokbok på nätet.

Under resans gång har vårt matintresse utvecklats, så vi började brygga eget öl. Nu kommer vi även att driva upp egna grönsaker, det kommer bli godare maträtter med superfärska grönsaker. Tänk att få göra tomatsåsen på nyplockade, solmogna tomater.

Så därför kommer denna sajt numera, år 2018, ha dessa avdelningar:

  1. Kokboken. Vår receptsamling kommer även fortsättningsvis vara den största, och kanske mest intressanta avdelning på sajten.
  2. Tankar från köket. Matlagningsrelaterade artiklar som inte passar in under kategorin recept.
  3. Bryggeriet. Lite om våra erfarenheter från ölbryggandets ädla konst.
  4. Olles trädgård. Här kommer vi skriva om vår odling och dela med oss av våra erfarenheter.

En del recepten har vi skapat själv från grunden, men de flesta som visas på vår sajt är våra varianter av tidigare kända recept. Idéerna har vi fått från restaurangbesök, kokböcker, och mattidningar. Sen har vi anpassat dessa efter vår smak och våra behov.

Sajten är ett hobbyprojekt, som drivs ideellt av oss på vår fritid. Alla foton är tagna av Olle

Receptsamlingen vänder sig till de som har ett visst handlag i köket. Därför är beskrivningarna ibland ganska kortfattade. Det är inget som säger att man måste följa recepten slaviskt. Själv brukar vi betrakta ett recept som ett förslag eller ett utkast, som vi anpassar beroende på säsong, sinnestämmning och vad vi har i kylen.

Vi vill vill gärna få lite "feedback" från er, skriv gärna kommentarer på våra recept och artiklar. Det går även att skicka mail till oss, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutemfri. Att servera rårörda lingon till är nära nog en nödvändighet. Rätten är snabb att laga, så det passar fint en vardagskväll då jobbet suget musten ur en.

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Go to top