Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.
Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.
Som skåning ska man givetvis servera gås i november, då helst på mårtensafton. Då vi inte kände för den klassika tunga varianten med svartsoppa, gräddsås och alla möjliga tillbehör så satte vi ihop denna tallrik.
Varför inte göra sin egen leverpastej? Den blir godare. Det är ganska enkelt, man bestämmer själv smak och konsistens. Och man vet sedan vad man äter, vilket kan kännas lite osäkert med fabriksproducerat.
Sitt franska namn till trots, så har rätten sitt ursprung i Sverige. Här presenterar vi vår tolkning av rätten.
En lunchrätt som passar fint då man jobbar hemifrån och har hoppat över frukosten. Så det heter kanske brunch, den rätt Bull åt vid tolvtiden.
När man låter sig leka med tanken att utgå från en ganska trist vardagsrätt och genom att tänka lite utanför boxen, göra denna rätt till något riktigt läckert. Med detta så fick vi för oss att laga denna lite annorlunda varianten av fläsk med löksås. Ett riktig lyckat experiment anser vi.
Här kommer lite tankar om julfirande och framför allt om tilllagande av julmat. Bull är lite filosofisk.
Följ oss på
FollowEn liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.
En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.
I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden. Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa [ ... ]
Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]
Sagolikt gott är att smörsteka en skiva av detta bröd och ha som bas för att göra en räkmacka i stil med Tore Wretmans toast skagen.
En kulen höstdag smakar det gott med en het soppa. När vi dessutom har fin grönkål att skörda i vår trädgård passar en grönkålssoppa fint till kvällens middag. Denna sop [ ... ]
Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka. Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.
En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får influenser från andra delar av världen. På dett [ ... ]