Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Jo, vi tänker på en varm dryck att avnjuta på vinterkvällen, med fördel framför brasan. Glögg är lite väl sött i vår smak, så vi gör vår egen variant av "gluhwien".

I oktober är det säsong för trattkantareller. Denna läckra matsvamp hittas ofta i rikliga mängder, men kan var svår att upptäcka då hattens färg gör att den liknar vissna löv då man ser den ovanifrån. Svampen kan med fördel torkas, och som torkad har den väldigt god hållbarhet. Så här ser den ut i skogen:

Frukosten blir faktiskt väl så god om man avstår från brödet. Dessutom mår man bättre, och slipper blodsockerfall och kraftig hunger vid elva-tiden på förmiddagen.

Ett förslag till en trevlig lunch dagarna efter jul. I vanlig ordning har man bjudit släkten på julafton, och nu sitter man med mycket julmat över. Men inte känner man för att äta julbord fler gånger, inte nu i alla fall. Så varför inte passa på att göra några "dejliga smörrebröd", och avnjut en god "frokost".

Vi gör ofta ugnsbakade cocktailtomater. Snabbt fixat, någon minuts arbete och sedan 10 - 15 minuter i ugn. Det passar till mycket, både kött och fisk.

Glutenfri pasta är tyvärr ingen höjdare, utan på sin höjd en blek kopia av riktig pasta. Så vi tänkte lite utanför ramarna, och skapade detta alternativ. Perfekt även för er som äter enligt LCHF.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Detta är en rätt som är enkel att tillaga. Den kan ätas varm eller med fördel kall. Den passar utmärkt som buffémat, både på julbordet, påskbuffen eller på studentfesten. Receptet är inte unikt för Bull och Bratt, utan vi tillagar denna rätt ganska traditionellt. Vi vispar ihop majonäsen själv, då vi vill ha lite mer syra och sting i den än normalt, men en genväg är givetvis att röra ned dillen i färdigköpt majonäs.

Ännu en fläskfilé som Bratt kan bjuda Bull på då han är sen hem från jobbet. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.

Go to top