Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.



Detta är en högst personlig tolkning av denna sås. Vi tycker att den är riktigt god. Men den aviker ganska mycket mot orginalet.

Recept

Detta recept blir lagom för 2 till 3 personer

1 grovt hackad gul lök

1 halv strimlad röd paprika

1 dl frysta majskorn

1 tunt skivad vitlöksklyfta

1 finhackad piri-piri

3-4 skivade färska champinjoner

1 msk tomatpuré

1 msk Bong kalvfond

1 tsk kinesisk soja

1 msk olivolja

2,5 dl vatten

Salt

nymalen svartpeppar

Maizena redning

 

Gör så här på ett ungefär

Börja med att glansa löken i oljan i tjockbottnad kastrull. Peppra. Tillsätt vilök, paprika och svamp. Låt dessa fräsa så de mjuknar lite lätt. Häll i majskorn och piri-piri. Tillsätt tomatpuren. Häll på vatten, fond och soja. Låt koka upp. Låt såsen sjuda några minuter, red därefter av med maizena.

Både Bull och Bratt gillar när det hettar till lite i maten. Piri-piri i denna typ av sås är deras egen idé. Orginalreceptet är som sagt betydligt tamare.

Kommentarer   

# Zigeuner såshouse 2018-02-15 09:21
bello il tuo blog tornerò prestoa farti visita
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

Go to top