Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.



Detta är en högst personlig tolkning av denna sås. Vi tycker att den är riktigt god. Men den aviker ganska mycket mot orginalet.

Recept

Detta recept blir lagom för 2 till 3 personer

1 grovt hackad gul lök

1 halv strimlad röd paprika

1 dl frysta majskorn

1 tunt skivad vitlöksklyfta

1 finhackad piri-piri

3-4 skivade färska champinjoner

1 msk tomatpuré

1 msk Bong kalvfond

1 tsk kinesisk soja

1 msk olivolja

2,5 dl vatten

Salt

nymalen svartpeppar

Maizena redning

 

Gör så här på ett ungefär

Börja med att glansa löken i oljan i tjockbottnad kastrull. Peppra. Tillsätt vilök, paprika och svamp. Låt dessa fräsa så de mjuknar lite lätt. Häll i majskorn och piri-piri. Tillsätt tomatpuren. Häll på vatten, fond och soja. Låt koka upp. Låt såsen sjuda några minuter, red därefter av med maizena.

Både Bull och Bratt gillar när det hettar till lite i maten. Piri-piri i denna typ av sås är deras egen idé. Orginalreceptet är som sagt betydligt tamare.

Kommentarer   

# Zigeuner såshouse 2018-02-15 09:21
bello il tuo blog tornerò prestoa farti visita
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. 

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

Bratt har aldrig tyckt om vare sig fisk eller musslor. Men Bull vet precis hur han ska manipulera Bratt. Han kör en liten enkel förrätt med timjans doftande blåmusslor följt av en större varmrätt, så att Bratt ska bli mätt. Bull tror dock inte sina egna öron när Bratt vid fiskbilen vill ha musslor till middag. Receptet räcker till 2 personer  om man har rätten som huvudrätt, som förrätt räcker den till 6  personer.

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Go to top