Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Recept

Fisken

Hälleflundrafile à 200 gr per person
Glutenfri mjölblandning att vända filéerna i
Salt och vitpeppar
Smör till stekning.
Citron, skalade räkor och persilja för garnering.

Pepparrotsvisp

1 dl vispgrädde
1 dl nyriven pepparot

Tillbehör (per person)

Detta är givetvis bara ett förslag. Även andra grönsaker passar in, som exempel brocolli, brysselkål coh purjolök.

1/2 morot
1 blomkålsbukett
1 potatis

Så här tillagar man denna rätt

Börja med att skala potatis och morot. Kokningen av potatisen är nämligen det som tar längst tid. Potatis, morot och blomkål kan kokas i samma kastrull. Lägg i efter hand så allt blir färdigt samtidigt. Potatis behöver längst koktid, blomkålen kortast.

Vispa grädden ganska löst. Riv pepparoten, rör ned denna i grädden. Vispa tills grädden är ganska fast.

Förbered för garnerningen. Har man frysta räkor måste dessa tinas och eventuellt skalas. Detta kan ta lite tid.

Salta och peppra fiskfiléerna, men inte för mycket. Vi vill ju framhäva fisken fina smak, inte dölja den. Vänd sedan fisken i mjölet. Stek filéerna i rikligt med smör på måttlig värme. Fisken ska brynas, inte brännas. Stektiden är cirka 4 minuter, vänd fisken efter halva tiden.

För att lyckas med en sån här rätt är det viktigt att ha förstklassiga råvaror.  Och tänk på att fisk är en ömtålig råvara, som ska tillagas med med ett varsamt handlag. Rätt tillagad blir fisk väldig god, men översteker man blir det lätt båd torrt och träkigt.

Kommentarer   

# Smörstekt hälleflundrafiléserver 2017-09-03 19:19
Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to browse your blog
on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med bland annat generösa mängder vitlök, och det tycker vi om. En fin grej med glasnudlar är att de är glutenfria och lite lättare i magen än traditionell pasta.

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrasen i kvällsolen en sensommardag, blir det ju ännu bättre.

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än orginalet, vilken vi anser vara för tam i smaken.

Bull undrar i bland om Bratt kan laga något annat än fyllda fläskfiléer. Här är ännu en av Bratts variant på detta tema. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

Go to top