Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Recept

Fisken

Hälleflundrafile à 200 gr per person

Glutenfri mjölblandning att vända filéerna i

Salt och peppar

Smör till stekning.

Citron, skalade räkor och persilja för garnering.

Pepparrotsvisp

1 dl vispgrädde

1 dl nyriven pepparot

Tillbehör (per person)

1/2 morot

1 klyfta blomkål

1 potatis

 

Beskrivning

Börja med att skala potatis och morot. Kokningen av potatisen är nämligen det som tar längst tid. Potatis, morot och blomkål kan kokas i samma kastrull. Lägg i efter hand så allt blir färdigt samtidigt. Potatis behöver längst koktid, blomkålen kortast.

Vispa grädden ganska löst. Riv pepparoten, rör ned denna i grädden. Vispa tills grädden är ganska fast.

Förbered för garnerningen. Har man frysta räkor måste dessa tinas och eventuellt skalas. Detta kan ta lite tid.

Salta och peppra fiskfiléerna. Vänd i mjölet. Stek i smör på måttlig värme. Fisken ska brynas, inte brännas. Stektiden är cirka 4 minuter, vänd fisken efter halva tiden.

För att lyckas med en sån här rätt är det viktigt att ha förstklassiga råvaror.

Kommentarer   

# Smörstekt hälleflundrafiléserver 2017-09-03 19:19
Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to browse your blog
on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.

 

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

Detta är en rätt som är enkel att tillaga. Den kan ätas varm eller med fördel kall. Den passar utmärkt som buffémat, både på julbordet, påskbuffen eller på studentfesten. Receptet är inte unikt för Bull och Bratt, utan vi tillagar denna rätt ganska traditionellt. Vi vispar ihop majonäsen själv, då vi vill ha lite mer syra och sting i den än normalt, men en genväg är givetvis att röra ned dillen i färdigköpt majonäs.

En härlig potatissallad som kan riva till i näsan. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat.

 

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord.

Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

En god rätt som är enkel att tillaga då allt tillagas i en ugnsäker form. Bra bjudrätt då allt kan förberedas innan gästerna kommer, väl i ugnen sköter den sig själv. Servera gärna tzatziki till. Steken marineras med örtkryddor och späckas med vitlök. Grönsakerna kan varieras beroende på smak, tillgång och säsong.

Go to top