Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Recept

Fisken

Hälleflundrafile à 200 gr per person

Glutenfri mjölblandning att vända filéerna i

Salt och peppar

Smör till stekning.

Citron, skalade räkor och persilja för garnering.

Pepparrotsvisp

1 dl vispgrädde

1 dl nyriven pepparot

Tillbehör (per person)

1/2 morot

1 klyfta blomkål

1 potatis

 

Beskrivning

Börja med att skala potatis och morot. Kokningen av potatisen är nämligen det som tar längst tid. Potatis, morot och blomkål kan kokas i samma kastrull. Lägg i efter hand så allt blir färdigt samtidigt. Potatis behöver längst koktid, blomkålen kortast.

Vispa grädden ganska löst. Riv pepparoten, rör ned denna i grädden. Vispa tills grädden är ganska fast.

Förbered för garnerningen. Har man frysta räkor måste dessa tinas och eventuellt skalas. Detta kan ta lite tid.

Salta och peppra fiskfiléerna. Vänd i mjölet. Stek i smör på måttlig värme. Fisken ska brynas, inte brännas. Stektiden är cirka 4 minuter, vänd fisken efter halva tiden.

För att lyckas med en sån här rätt är det viktigt att ha förstklassiga råvaror.

Kommentarer   

# Smörstekt hälleflundrafiléserver 2017-09-03 19:19
Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to browse your blog
on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda räkor. Potatismos, gröna ärtor, skirat smör och riven pepparrot gör sedan rätten komplett.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

Go to top