Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Recept

Fisken

Hälleflundrafile à 200 gr per person

Glutenfri mjölblandning att vända filéerna i

Salt och peppar

Smör till stekning.

Citron, skalade räkor och persilja för garnering.

Pepparrotsvisp

1 dl vispgrädde

1 dl nyriven pepparot

Tillbehör (per person)

1/2 morot

1 klyfta blomkål

1 potatis

 

Beskrivning

Börja med att skala potatis och morot. Kokningen av potatisen är nämligen det som tar längst tid. Potatis, morot och blomkål kan kokas i samma kastrull. Lägg i efter hand så allt blir färdigt samtidigt. Potatis behöver längst koktid, blomkålen kortast.

Vispa grädden ganska löst. Riv pepparoten, rör ned denna i grädden. Vispa tills grädden är ganska fast.

Förbered för garnerningen. Har man frysta räkor måste dessa tinas och eventuellt skalas. Detta kan ta lite tid.

Salta och peppra fiskfiléerna. Vänd i mjölet. Stek i smör på måttlig värme. Fisken ska brynas, inte brännas. Stektiden är cirka 4 minuter, vänd fisken efter halva tiden.

För att lyckas med en sån här rätt är det viktigt att ha förstklassiga råvaror.

Kommentarer   

# Smörstekt hälleflundrafiléserver 2017-09-03 19:19
Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to browse your blog
on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bull hittade svärdfiskkotletter i frysen hos Ringsjöfisk, och glad i hågen körde han hem för att tillreda en fisk han normalt bara får serverad på resorna söderut. Så hur ska den nu tillredas, att den ska grillas är det ingen tvekan om, det är ju sommar! Men tillbehören, vad ska man välja? Fänkål fanns i kylen, passar bra att grilla i skivor och smaken bryter fint mot fisken. Svärdfisk är ganska torr i köttet, så någon sås eller något smör blir bra till, här valdes ett kaprissmör. Till detta lades potatis tillagad i ett foliepaket, efter ett tips i bloggen Tant Gul

Nu till matlagningen.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

Go to top