Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Recept

Fisken

Hälleflundrafile à 200 gr per person

Glutenfri mjölblandning att vända filéerna i

Salt och peppar

Smör till stekning.

Citron, skalade räkor och persilja för garnering.

Pepparrotsvisp

1 dl vispgrädde

1 dl nyriven pepparot

Tillbehör (per person)

1/2 morot

1 klyfta blomkål

1 potatis

 

Beskrivning

Börja med att skala potatis och morot. Kokningen av potatisen är nämligen det som tar längst tid. Potatis, morot och blomkål kan kokas i samma kastrull. Lägg i efter hand så allt blir färdigt samtidigt. Potatis behöver längst koktid, blomkålen kortast.

Vispa grädden ganska löst. Riv pepparoten, rör ned denna i grädden. Vispa tills grädden är ganska fast.

Förbered för garnerningen. Har man frysta räkor måste dessa tinas och eventuellt skalas. Detta kan ta lite tid.

Salta och peppra fiskfiléerna. Vänd i mjölet. Stek i smör på måttlig värme. Fisken ska brynas, inte brännas. Stektiden är cirka 4 minuter, vänd fisken efter halva tiden.

För att lyckas med en sån här rätt är det viktigt att ha förstklassiga råvaror.

Kommentarer   

# Smörstekt hälleflundrafiléserver 2017-09-03 19:19
Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to browse your blog
on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.
I'm amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Dessa gör vi på vildsvinsfärs, då denna har en väldigt lös konsistens vilket borde bli perfekt för wallenbergare. Till denna serveras en sås med svart trumpetsvamp och lättsockrade, rårörda lingon vilket förstärker känslan att detta är skogens mat. Potatismos och gröna ärtor ingår även i rätten, detta hör ju en Wallenbergare till!

Vi tolkar receptet på Wallenbergare väldigt fritt. Man behöver minska mängden grädde i färsen, när man har vildsvinsfärs. Den är nämligen väldigt lös. Vi har även ändrat kryddningen av färsen, vi tycker det blir gott med riven lök i färsen. Paneringen har vi numera slopat.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

Go to top