Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Går det? Ja, om man odlar inomhus och man har lämplig belysning. VI försöker med en hydrokultur, alltså vi odlar direkt i vatten. Första försöken är lovande.

Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.

Samtidigt som vår Pak Choi håller på att gå i blom, får vi tag på en bit entrecote som är ovanligt hård och seg. Första halvan av köttbiten grillade vi, det blev ingen god biff. Så vi skördar vår PakChoi. Därefter letar vi upp köttkvarnen som Bull införskaffade på 80-talet. För även om det låter som ett helgerån, så måste detta kött malas.

Vintergäck februari 2019
Vintergäck februari 2019

Även om det bara är i mitten av februari så får man lite vårkänsla här i skåneland.

Bull och Bratts växthus
Bull och Bratts växthus

Äntligen kan man börja odlingen i växthuset. Helt plötligt har vi lyckat fylla det med växter, både sådana som sätts ut när nattfrosten är borta. Och växthusttomater, chili, paprikor m.m. som vi dragit upp inomhus under vintern.

Så här års växer inget i vår trädgård. Men vi går fortfarande ut och skördar brysselkål vid behov.

brysselkål i snö

Och inomhus har vi börjat att driva upp fröer.  Än så länge endast chili och paprika. Men snart blir det mer, tomater, auberginer, majs, purjolök m.m. m.m. ska sås och förodlas.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Tomatsoppa
Tomatsoppa med grädde

En liten soppa är alltid gott som förrätt. Här gör vi en ganska het tomatsoppa som vi serverar på tyskt manér med en klick luftigt vispad grädde.

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Gryta på kycklinglårfilé
Gryta på kycklinglårfilé

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar a [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Sambal Ollek, vår variant av Sambal Oelek
Sambal Ollek, Bullobratts chilipasta

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än or [ ... ]

Go to top