Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Som nybliven växthusägare är vi ju angelägna om att komma igång. Inspirade av skribenter som Lena Israelsson och Sara Bäckmo som menar att det går odla året om, så gör vi våra egna försök. Resultatet är lovande.

Pak Choi har vi kunna skörda i några veckor nu. Dessa förkultiverades inomhus, och planterades ut i växthuset i månadskiftet mars/april.

Pak Choi drivhusodlas i april

Pak Choi plantorna är rejält stora.

Skörd redan i april 1

Nu är inte Pak Choi en tidigare vanlig grönsak i Bullobratts kök. Så nya recept håller på att skapas. Dessa kommer publiceras var efter vi känner oss nöjda med dem.

Skörd redan i april 3

Men även spenat har vi börja skörda i mitten av april. Spenaten såddes i slutet av februari. Superfärsk spenat är gott, märkbart godare än den vi köper i butik.

Skörd redan i april 4

Och så klassikern hos alla hemodlare, rädisan. Även denna såddes i slutet av februari. Skördas nui i mitten av april.

Skörd redan i april 5

Så vi tycker om vårt växthus. Men i köket pågår en annan odling.

Skörd redan i april 6

Bratt odlar ostronskivling från ett kit köpt från svamphuset. Dags för skörd inom någon dag.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har inte ändrat särskilt mycket i receptet, men vi vill ha lite kraftigare smaker, så en chili har kommit till, vitlöksmängden har fördubblats och lite annat.

När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.

 

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Go to top