Som nybliven växthusägare är vi ju angelägna om att komma igång. Inspirade av skribenter som Lena Israelsson och Sara Bäckmo som menar att det går odla året om, så gör vi våra egna försök. Resultatet är lovande.

Pak Choi har vi kunna skörda i några veckor nu. Dessa förkultiverades inomhus, och planterades ut i växthuset i månadskiftet mars/april.

Skörd redan i april 2

Pak Choi plantorna är rejält stora.

Skörd redan i april 1

Nu är inte Pak Choi en tidigare vanlig grönsak i Bullobratts kök. Så nya recept håller på att skapas. Dessa kommer publiceras var efter vi känner oss nöjda med dem.

Skörd redan i april 3

Men även spenat har vi börja skörda i mitten av april. Spenaten såddes i slutet av februari. Superfärsk spenat är gott, märkbart godare än den vi köper i butik.

Skörd redan i april 4

Och så klassikern hos alla hemodlare, rädisan. Även denna såddes i slutet av februari. Skördas nui i mitten av april.

Skörd redan i april 5

Så vi tycker om vårt växthus. Men i köket pågår en annan odling.

Skörd redan i april 6

Bratt odlar ostronskivling från ett kit köpt från svamphuset. Dags för skörd inom någon dag.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Att göra egna pommes frites är snabbt och enkelt. Man behöver bara potatis, olja och lite salt. Och då det gäller utrustning i köket behöver man ingen fritös, en tjockbottnad gryta räcker. Övrig utrustning som behövs är kniv, hålslev, gärna en potatisskalare och gott om hushållspapper.

Bull lagade pommes frites, eller snarare "patatas (fritas) nästan dagligen under Bull och Bratts Spanien vistelse. Detta eftersom den spanska potatisen är dåligt lämpade för kokning, men är utmärkta för fritering. Väl hemma i Sverige igen, görs denna potatis mer sporadiskt.

 

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

En klassisk sås, som faktisk är, när man väl har fått in rätta handlaget, lätt att laga. Glöm bort myterna om vattenbad och att man måste vispa som en galning. Råvarorna är, som alltid viktiga, försöker man byta ut smöret mot margarin blir man besviken på smaken. Och det blir allra bäst om man har färska örtkryddor.

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

Go to top