Som nybliven växthusägare är vi ju angelägna om att komma igång. Inspirade av skribenter som Lena Israelsson och Sara Bäckmo som menar att det går odla året om, så gör vi våra egna försök. Resultatet är lovande.

Pak Choi har vi kunna skörda i några veckor nu. Dessa förkultiverades inomhus, och planterades ut i växthuset i månadskiftet mars/april.

Skörd redan i april 2

Pak Choi plantorna är rejält stora.

Skörd redan i april 1

Nu är inte Pak Choi en tidigare vanlig grönsak i Bullobratts kök. Så nya recept håller på att skapas. Dessa kommer publiceras var efter vi känner oss nöjda med dem.

Skörd redan i april 3

Men även spenat har vi börja skörda i mitten av april. Spenaten såddes i slutet av februari. Superfärsk spenat är gott, märkbart godare än den vi köper i butik.

Skörd redan i april 4

Och så klassikern hos alla hemodlare, rädisan. Även denna såddes i slutet av februari. Skördas nui i mitten av april.

Skörd redan i april 5

Så vi tycker om vårt växthus. Men i köket pågår en annan odling.

Skörd redan i april 6

Bratt odlar ostronskivling från ett kit köpt från svamphuset. Dags för skörd inom någon dag.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Go to top