Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Som nybliven växthusägare är vi ju angelägna om att komma igång. Inspirade av skribenter som Lena Israelsson och Sara Bäckmo som menar att det går odla året om, så gör vi våra egna försök. Resultatet är lovande.

Pak Choi har vi kunna skörda i några veckor nu. Dessa förkultiverades inomhus, och planterades ut i växthuset i månadskiftet mars/april.

Skörd redan i april 2

Pak Choi plantorna är rejält stora.

Skörd redan i april 1

Nu är inte Pak Choi en tidigare vanlig grönsak i Bullobratts kök. Så nya recept håller på att skapas. Dessa kommer publiceras var efter vi känner oss nöjda med dem.

Skörd redan i april 3

Men även spenat har vi börja skörda i mitten av april. Spenaten såddes i slutet av februari. Superfärsk spenat är gott, märkbart godare än den vi köper i butik.

Skörd redan i april 4

Och så klassikern hos alla hemodlare, rädisan. Även denna såddes i slutet av februari. Skördas nui i mitten av april.

Skörd redan i april 5

Så vi tycker om vårt växthus. Men i köket pågår en annan odling.

Skörd redan i april 6

Bratt odlar ostronskivling från ett kit köpt från svamphuset. Dags för skörd inom någon dag.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor. 

Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!

Denna rätt är det bara Bratt som lagar. Bull hjälper till med potatisskalning eftersom Bratt är allergisk mot just potatisskalning (detta är kopplat till kärnfrukts- och nötallergi). Moussakan serveras med en sidosallad och rätten räcker för fyra personer.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Go to top