Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få till den ultimata vindaloo grytan, och till en indisk rätt passar en naanbröd väldigt bra till. Här är vårt första försök av få till ett glutenfritt naan. Det blev faktisk ganska bra! 

glutenfrittnaanRecept

Det blir 4 stycken naan

25 gr jäst

1,5 dl kallt vatten

1 tsk rörsocker

1 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt

30 gr smör

4 dl Finax mjölmix

Gör så här, på ett ungefär

Häll vattnet i en bunke, eller som vi gör. Vi använder en matbredare. Tillsätt jäst, salt, socker och fiberhusk. Rör ihop. Låt sedan fiberhusken svälla i 5 -10 minuter. Smält smöret och tillsätt detta till degspadet. Häll i mjölet och blanda väl. Låt jäsa i en timme eller gärna lite längre.

Sätt ugnen på 250 grader. Förbered plåten med att lägga på bakplåtspapper. Dela degen i 4 delar. Kavla ut på ett mjölat bakbord till 4 runda 5 mm tjocka bröd. Grädda i ugn i 5- 7 minuter.

Servera nybakade, varma till en indisk gryta. Recept på vår Vindaloo kommer, när vi är nöjda med resultatet. Men vi är nära nu!

Vi blev hyfsat nöjda med dessa naan. Men vi vill ha dem lite saftigare, mjukare i kärnan. Så detta recept lär uppdateras en aning framöver.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessutom rör vi ned riven, vällagrad västerbottenost i potatismoset. Osten och trattkantarellerna är nog det som sätter Bulls signatur på rätten.

En kall sås som kanske främst hör sommaren till. Passar väldigt bra till grillad fisk och nypotatis. Snabbt tillredd om man har en stavmixer tillhands.

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnudlar är bra då de är helt naturligt glutenfria och känns lite lättare i magen än traditionell durumpasta.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Go to top