Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få till den ultimata vindaloo grytan, och till en indisk rätt passar en naanbröd väldigt bra till. Här är vårt första försök av få till ett glutenfritt naan. Det blev faktisk ganska bra! 

glutenfrittnaanRecept

Det blir 4 stycken naan

25 gr jäst

1,5 dl kallt vatten

1 tsk rörsocker

1 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt

30 gr smör

4 dl Finax mjölmix

Gör så här, på ett ungefär

Häll vattnet i en bunke, eller som vi gör. Vi använder en matbredare. Tillsätt jäst, salt, socker och fiberhusk. Rör ihop. Låt sedan fiberhusken svälla i 5 -10 minuter. Smält smöret och tillsätt detta till degspadet. Häll i mjölet och blanda väl. Låt jäsa i en timme eller gärna lite längre.

Sätt ugnen på 250 grader. Förbered plåten med att lägga på bakplåtspapper. Dela degen i 4 delar. Kavla ut på ett mjölat bakbord till 4 runda 5 mm tjocka bröd. Grädda i ugn i 5- 7 minuter.

Servera nybakade, varma till en indisk gryta. Recept på vår Vindaloo kommer, när vi är nöjda med resultatet. Men vi är nära nu!

Vi blev hyfsat nöjda med dessa naan. Men vi vill ha dem lite saftigare, mjukare i kärnan. Så detta recept lär uppdateras en aning framöver.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Köttbullar kryddade med paprika, vitlök och persilja som serveras i het tomatsås. Orginalet är en spansk tapasrätt, men hos oss serveras den som en huvudrätt. Ett lite anorlunda och roligare sätt att servera köttbullar på.

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Go to top