Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnudlar är bra då de är helt naturligt glutenfria och känns lite lättare i magen än traditionell durumpasta.

Detta är en rätt som vuxit fram nu när vi kommmit igång med vårt odlande. Pak Choi kan drivas upp när inte mycket annat växer. Det går fint att få två skördar om året, Vi sår på sen vinter, då skördar vi  i mars-maj, Sedan sår vi i augusti, där vår höstsåd skördas i oktober-november. Det går naturligtvis utmärkt att köpa Pak Choi om man inte odlar själv.

PakChoi

Pak Choi av modell större. Då räcker det med en.

Recept

Detta recept räcker till 2 - 3 personer

150 gr risnudlar eller glasnudlar

3 klyftor vitlök

1 bit ingefära, stor som en tumnagel.

2 piri-piri eller motsvarande chili av liknade sort

300 gr nötfärs

1 -2 Pak Choi (beroende på storlek)

Rapsolja till stekning

1 dl ostronsås

1 msk sesamolja

1 lime

2 dm lång bit av purjolök (kan ersättas med salladslök)

Thaibasilika (eller färska korianderblad om man tycker om denna smak)

sesamfrö

gärna lite sriracha, till servering (för de som vill ha extra hetta)

Gör så här på ett ungefär

Börja med att koka risnudlarna. De ska inte bil riktigt färdigkokta, så kok dem en minut mindre än vad som står på förpackningen. Efter koket häll över nudlarna direkt i ett durkslag, och spola med iskallt vatten tills de är riktigt kalla.

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva chilin i tunna skivor. Slanta purjolöken. Fräs allt detta i olja på låg värme under en minut Höj värmen och tillsätt oxfärsen. Fräs under omrörning till köttet är brynt och finfördelat.

Skär Pak Choi i skivor. Dela de grövsta bitarna även på tvären. Lägg i det i den heta panna och låt steka med en minut.

Blanda ostronsås, sesamolja samt pressad juice av limen. Häll i såsblandningen i pannan. Hacka thaibasilkan grovt och strö över rätten. Skruva ned värmen. Häll i de kokta nudlarna och vänd runt det hela.

Servera direkt ur pannan. Strö över lite sesamfrö innan servering. Ställ fram flaskan med den heta chilisåsen, Sriracha. Inga andra tillbehör behövs.

 

Nudelwok med Pak Choi är serverad

Woken serveras. 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Skomakarlåda på Bulls vis
Skomakarelåda på Bulls vis är serverad

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessu [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Skånska äggakaka med stekt fläsk

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutenfri. Att servera rårörda ling [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Go to top