Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Första gången Bull skulle göra potatisgratäng åt Bratt, blev Bratt lite konfunderad och frågade; Ska du inte ha grädde i gratängen? Nu kan inte Bratt tänka sig någon annan potatisgratäng än Olles buljongvariant. 

 

Recept

4 skivade potatisar

1 ½ dl vatten

1 kycklingbuljong tärning

1 skivad gul lök

Riven ost (emmentaler/greve' och parmesan) 

Salt och peppar

Smör

Beskrivning

Smörj en eldfast form. Kok upp vattnet tiilsammans med buljongtärningen. Lägg potatis, och lök i lager och strö över riven ost på varje lager. Häll över buljongen innan sista lagret ost läggs på. Lägg lite smörklickar på det sista ost lagret. 

Ställ in i ugn, 225 °C. Den behöver gräddas i 30 - 40 minuter

Kommentarer   

# Can you stand for the pressureAodotlyepild 2018-09-06 05:56
Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/qui-a-essaye-le-cialis/
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull serverar den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.

En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.

En rätt som brukar finnas på julbordet, men passar även vid andra tillfällen. På farmor och farfars tid serverades den som "nattamad" eller på svenska kallad vickning, men vi har aldrig förstått meningen med att äta en extra måltid så sent, när man fortfarande är mätt efter middagen - antagligen en generationsfråga.

Att göra egna pommes frites är snabbt och enkelt. Man behöver bara potatis, olja och lite salt. Och då det gäller utrustning i köket behöver man ingen fritös, en tjockbottnad gryta räcker. Övrig utrustning som behövs är kniv, hålslev, gärna en potatisskalare och gott om hushållspapper.

Bull lagade pommes frites, eller snarare "patatas (fritas) nästan dagligen under Bull och Bratts Spanien vistelse. Detta eftersom den spanska potatisen är dåligt lämpade för kokning, men är utmärkta för fritering. Väl hemma i Sverige igen, görs denna potatis mer sporadiskt.

 

Bull hittade svärdfiskkotletter i frysen hos Ringsjöfisk, och glad i hågen körde han hem för att tillreda en fisk han normalt bara får serverad på resorna söderut. Så hur ska den nu tillredas, att den ska grillas är det ingen tvekan om, det är ju sommar! Men tillbehören, vad ska man välja? Fänkål fanns i kylen, passar bra att grilla i skivor och smaken bryter fint mot fisken. Svärdfisk är ganska torr i köttet, så någon sås eller något smör blir bra till, här valdes ett kaprissmör. Till detta lades potatis tillagad i ett foliepaket, efter ett tips i bloggen Tant Gul

Nu till matlagningen.

Go to top