Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader, och varmluftsläge (om detta finns).

Blanda ihop en grilloja, bestående av olivolja, soja, svartpeppar och salt. Pensla steken med denna sås.

Stick in en stektermometer i köttets mitt. Sätt in steken i ugnen. Låt den stå där till kötttermometern visar 53 grader.

Tag ut steken, och låt den vila i tjugo minuter, innan den skivas. Svep inte in den i folie under denna tid.

 

Servera gärna med en potatisgratäng, och kanske en god sås. Förslag på en sås som passar ser ut så här:

1,5 dl vatten

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

2 msk Madeira vin

1 nypa torkad rosmarin, stött i mortel

Svartpeppar

1 tsk grönpeppar i lag, som hackas

2 dl vispgrädde

Lite sky från steken

Maizena

Kok ihop vatten och kryddor, tillsätt grädden. Låt sjuda några minuter. Häll i lite av skyn från steken. Red av med Maizena.

 

Bilden nedan visar en rostbiffsmörgås, med remuladsås, saltgurka, riven pepparrot, rödlök och lite annat. Perfekt som lunch, dagen efter man lagat steken!

 

Den kan även serveras kallskuren tillsammans med en potatisgratäng eller en potatissalad. Gott till då är rostad lök, tyvärr innehåller den rostade löken man kan köpa på burk ofta vetemjöl. Ett glutenfritt alternativ, som blir dessutom godare, är att göra löken själv (på bilden nedan). Gör då så här:

Skala och skiva en lök. Stek sakta under omröring i mycket smör tills dess att löken är lite lätt krispig.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

När man ska servera lunch på en av årets varmaste dagar, vad passar då inte bättre än en isad gazpacho? 

Vi odlar chili, kanske lite väl mycket chili. Och att ha en burk chilipasta, typ Sambal Oelek, i kylen passar bra för vår matlagning. Men vi gör vår variant lite hetare än orginalet, vilken vi anser vara för tam i smaken.

Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull brukade oftast servera den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Men numera serveras den vanligtvis med jasminris och tomatsås. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.

Go to top