Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

Recept

En svansbit av oxfilén. Ca 350-450 gram

250 gr färska champinjoner

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 näve ruccola

Hackad persilja

50 gr kryddsmör ”Café’ de Paris

Salt och peppar

Smör för stekning

Beskrivning

Bryn oxfilén i stekpanna. Efterstek i ung 200 grader, med stektermometer till dess att innertemperaturen i den tjockaste biten är 55-60 grader.

Under tiden köttet är i ugnen, bryn championerna. Tillsätt persilja och vitlök mot slutet.

Lägg ut en bädd av rucola på 2 tallrikar.

Efter att köttet har kommit ur ugnen och vilat ett tag, skiva upp det i drygt centimeter tjocka skivor. Lägg upp skivorna på ruccolabädden. Klicka över kryddsmöret och häll över svampen.

Stoppa in tallrikarna i ugnen ett ögonblick, bara så kort att smöret börja smälta.

Servera med klyftpotatis, eller pommes frites.  

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

På nästan varje enklare krog och värdshus i Tyskland serveras det ett antal varianter på skinkschnitzlar. Ett bra sätt att variera en enkel rätt. Förutom "wiener art" hittar man  åtminstonde både "Jäger schnitzel" och "Zigeuner schnitzel". Kännetecknande för Jäger schnitzlen är svampsåsen. Så här har Bull och Bratt tolkat denna rätt, givetvis glutenfri. 

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Go to top