Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

 

Recept

1,5 kg nötstek av fransyska

3 gula lök

5 vitlöksklyftor

2 morötter

4 skivor bacon, eller ännu bättre stekfläsk

3 enbär

Timjan

1,5 dl rött vin

Sås

1,5 dl vatten

1 msk kinesisk soja

1 msk bongs kalvfond

1 msk tomatpuré

Spadet från Römertopfgrytan

2 dl vispgrädde

1 stänk tabasco

Nymalen svartpeppar

Maizena redning

Beskrivning

Lägg steken i en Römertopfgryta och häll på vinet och låt dra i ca 1 timme. Ta upp steken och bryn på alla sidor. Lägg tillbaka i grytan tillsammans med enbär och timjan. Klyfta lök och morötter och skala vitlöken. Dela baconskivorna i ca 4 cm bitar. Lägg bacon, lök, vitlökar och morötter ovan på steken. Sätt in i ugnen på 210 grader, koktiden är ca 90 minuter.

Så här görs såsen. Vatten, soja, fond, tomatpuré och kryddor får koka samman i en kastrull. Därefter tillsättes spadet från grytan och kokas samman. Tillsätt grädden. Red av med maizena

Skiva steken innan servering.

Kommentarer   

# Olle Bulls Påskstekmanicure 2017-05-08 08:54
Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other blogs?
I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to
have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
If you're even remotely interested, feel free to
send me an e-mail.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda räkor. Potatismos, gröna ärtor, skirat smör och riven pepparrot gör sedan rätten komplett.

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatsimos, den är nämligen mättande.

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Go to top