Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

 

Recept

500 g nötfärs

1 fint riven gul lök

Ca 400 g hackad vitkål (1.5 x 1.5 cm bitar)

2 ägg

Salt och svartpeppar

 Sås

½ hönsbuljongstärning

1 ½ dl vatten

1 dl vispgrädde

2 tsk kinesisksoja

Spad från kålpuddingen 

 

Beskrivning

Förväll kålen 5.5 min i lätt saltat vatten, låt svalna. Blanda färsen, fint riven lök, äggen, salt, peppar och den avsvalnade kålen. Smörj en form med smör och häll ned blandningen i formen. Sätt i ugn 200 °C i 25-30 min.

Blanda ihop ingredienserna till såsen, tag spadet från kålpuddingen när den är nästan färdig, låt såsen koka ihop, red eventuellt av med maizena.

Servera med kokt potatis och lingon. Dock inga lingon till Bull.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Raggmunkar med stekt fläsk och lingon, en verklig klassiker när det gäller svensk husmanskost. Bull och Bratts raggmunkar är naturligtvis glutenfria. Rätten är både god och enkel att tillreda. Vill man göra det ännu enklare kan man göra rårakor.

En klassisk wienerschnitzel som serveras med kokt potatis, gröna ärtor och en brun skysås. Vi gör den här på skinka, originalet är på kalv. Citronskiva med ansjovis är ett svensk tillägg som inte förekommer i Österrike. Bull har gått ett steg vidare och bytt ut ansjovisen mot en rullad sardell.

Vår variant är helt glutenfri. Smakmässigt vinner man på att laga den glutenfri, vanligt ströbröd ger gärna en lätt bismak av gammalt bröd vilket man slipper här.

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

Go to top