Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En av de  första gångerna Bull skulle bjuda Bratt på middag sa han lite skämtsamt att det blir fläsk med löksås. Då Bratt ännu inte hade kläm på Bulls humor, undrade hon stilla vad Bull var för någon konstig prick som serverar fläsk med löksås på en av de första dejterna. 

Nu är fläsket i denna rätt fläskfilé och såsen består av gräddfil, rödlök, rom och persilja. Och Bratt uppskattade maträtten och sedan levde Bull och Bratt lyckliga tillsammans.

Ruccola och rostade rotfrukter hör till. Godast blir det om ruccolan är riktigt nyskördad. Rätten är riktigt snabb och enkel att tillreda, lämplig för de kvällar man inte känner för att stå i timmar i köket.

Recept (2 personer)

1 liten fläskfile (350g-400g)

Några rotfrukter att rosta, t.ex potatis, morot och/eller rotselleri

Ruccola

Smör till stekning

Salt och peppar

Olivolja till rotfrukterna

Sås:

2 dl gräddfil

1 hackad rödlök

2 msk röd stenbitsrom

Finhackad persilja

Salt och peppar

 

Beskrivning

Skala och skär rotfrukterna i lämpliga bitar. Låt dessa koka upp i saltat vatten. Lägg sedan dem på ett ungsfast fat. Ringla över lite olivolja, rör runt och ställ in i ugn på 200 grader. Gå därefter ut till trädgårdslandet och plocka ruccola (kan även plockas i grönsaksavdelningen i er matbutik). Skölj av ruccolan och låt rinna av på ett hushållspapper.

Rör ihop såsen.

Putsa och skiva fläskfilen. Salta och peppra. Stek skivorna i smör, någon minut på vardera sida.

Lägg upp enligt bilden. Denna rätt fungera bäst upplagd på tallriken vid servering

 

 

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

En liten sås som passar att ringla över kött, t.ex. fläskfile med prosciutto. Serveras i mycket små mängder.

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

Go to top