Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt vi fick inspirationen till under en resa till Azorerna, men har sedan utvecklats och modifierats av Bull själv i Sverige. Biffarna marineras ett dygn i rödvin med vitlök och chilipeppar, vilket ger underbart mört och gott kött.

Azorisk biff serverad med pommes frites och kryddsmör

Biffen serverad med pommes frites och kryddsmör. Vitlök och chili från marinaden läggs till.

Recept för 2 personer

2 rejäla skivor ryggbiff

2-3 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 glas rödvin

Salt och svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Marinering

Lägg biffarna i en skål eller djup tallrik. Skiva vitlöksklyftorna i 2 mm tunna skivor. Skär chilin i grova strimlor. Strö vitlök och chili över biffarna. Häll över vinet. Täck över skålen med plastfolie. Förvara den i kylskåpet i minst  ett dygn, gärna två. Vänd biffarna några gånger under tiden.

 

Azorisk biff 1

 

Biffarna har lagts ned i marinaden

Tillredning

Tag upp biffarna ur marinaden. Häll bort spadet, men behåll vitlök och chili. Salta och peppra biffarna lätt. Grilla i en het grillpanna, ett par minuter på var sida. Biffarna ska vara rosa, på gränsen till rött i mitten efter tilllagning. Vid servering strö över de marinerade vitlökarna och chilin.

Azorisk biff 2

 

Så här ser biffarna ut efter något dygns marinering. Klara att steka.

Servering och tillbehör

Till biffen kan man servera grillad spetsig paprika, grillad majskolv eller en grillad tomat.  Klyftpotatis, eller kanske pommes frites. Gott till är vårt kryddsmör, typ Café de Paris. Ofta räcker det med pommes frites och kryddsmör

Grönsakerna grillar vi i ugnen. Majsen delas i 4 delar innan grillning. Paprikan rensas från kärnhuset. Majs och paprika penslas med en aning olivolja innan de åker in i ugnen. På tomaterna skär man av en hatt och lägger på en skiva parmesanost, kryddad med basilika och svartpeppar. Därefter på med hatten, fixera med tandpetare och in i ugnen.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här plockar vi fram Römertopfgrytan ur gömmorna. Kycklingen tillagas hel, köttet blir väldigt mört och saftigt med denna tillagningsmetod. Tillagningstiden är visserligen lång, men kräver knappt någon passning under tiden. Kanske är det läge att njuta av en liten drink framför den öppna brasan under tiden som grytan står i ugnen. Servera gärna en potatiskaka till.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

Julbordens traditionella revben är, enligt Bull och Bratt's mening, en ganska trist historia. Grå, torra, trådiga och ganska smaklösa. Det är dax för lite nytänkande, här presenteras fräschare variant. Det är inget speciellt juligt med dessa revben, utan dessa revben passar till bufféer året om.

Go to top