Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt vi fick inspirationen till under en resa till Azorerna, men har sedan utvecklats och modifierats av Bull själv i Sverige. Biffarna marineras ett dygn i rödvin med vitlök och chilipeppar, vilket ger underbart mört och gott kött.

Azorisk biff serverad med pommes frites och kryddsmör

Biffen serverad med pommes frites och kryddsmör. Vitlök och chili från marinaden läggs till.

Recept för 2 personer

2 rejäla skivor ryggbiff

2-3 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 glas rödvin

Salt och svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Marinering

Lägg biffarna i en skål eller djup tallrik. Skiva vitlöksklyftorna i 2 mm tunna skivor. Skär chilin i grova strimlor. Strö vitlök och chili över biffarna. Häll över vinet. Täck över skålen med plastfolie. Förvara den i kylskåpet i minst  ett dygn, gärna två. Vänd biffarna några gånger under tiden.

 

Azorisk biff 1

 

Biffarna har lagts ned i marinaden

Tillredning

Tag upp biffarna ur marinaden. Häll bort spadet, men behåll vitlök och chili. Salta och peppra biffarna lätt. Grilla i en het grillpanna, ett par minuter på var sida. Biffarna ska vara rosa, på gränsen till rött i mitten efter tilllagning. Vid servering strö över de marinerade vitlökarna och chilin.

Azorisk biff 2

 

Så här ser biffarna ut efter något dygns marinering. Klara att steka.

Servering och tillbehör

Till biffen kan man servera grillad spetsig paprika, grillad majskolv eller en grillad tomat.  Klyftpotatis, eller kanske pommes frites. Gott till är vårt kryddsmör, typ Café de Paris. Ofta räcker det med pommes frites och kryddsmör

Grönsakerna grillar vi i ugnen. Majsen delas i 4 delar innan grillning. Paprikan rensas från kärnhuset. Majs och paprika penslas med en aning olivolja innan de åker in i ugnen. På tomaterna skär man av en hatt och lägger på en skiva parmesanost, kryddad med basilika och svartpeppar. Därefter på med hatten, fixera med tandpetare och in i ugnen.

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.

 

En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.

Visst är det gott i början av sommaren med kokt nypotatis, men man behöver lite variation. Här kommer en variant som passar bra för grillkvällarna. Receptet är inspirerat av det kanariska köket. På de öarna har man ju nypotatis året om.

 

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Go to top