Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt vi fick inspirationen till under en resa till Azorerna, men har sedan utvecklats och modifierats av Bull själv i Sverige. Biffarna marineras ett dygn i rödvin med vitlök och chilipeppar, vilket ger underbart mört och gott kött.

Azorisk biff serverad med pommes frites och kryddsmör

Biffen serverad med pommes frites och kryddsmör. Vitlök och chili från marinaden läggs till.

Recept för 2 personer

2 rejäla skivor ryggbiff

2-3 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

1 glas rödvin

Salt och svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Marinering

Lägg biffarna i en skål eller djup tallrik. Skiva vitlöksklyftorna i 2 mm tunna skivor. Skär chilin i grova strimlor. Strö vitlök och chili över biffarna. Häll över vinet. Täck över skålen med plastfolie. Förvara den i kylskåpet i minst  ett dygn, gärna två. Vänd biffarna några gånger under tiden.

 

Azorisk biff 1

 

Biffarna har lagts ned i marinaden

Tillredning

Tag upp biffarna ur marinaden. Häll bort spadet, men behåll vitlök och chili. Salta och peppra biffarna lätt. Grilla i en het grillpanna, ett par minuter på var sida. Biffarna ska vara rosa, på gränsen till rött i mitten efter tilllagning. Vid servering strö över de marinerade vitlökarna och chilin.

Azorisk biff 2

 

Så här ser biffarna ut efter något dygns marinering. Klara att steka.

Servering och tillbehör

Till biffen kan man servera grillad spetsig paprika, grillad majskolv eller en grillad tomat.  Klyftpotatis, eller kanske pommes frites. Gott till är vårt kryddsmör, typ Café de Paris. Ofta räcker det med pommes frites och kryddsmör

Grönsakerna grillar vi i ugnen. Majsen delas i 4 delar innan grillning. Paprikan rensas från kärnhuset. Majs och paprika penslas med en aning olivolja innan de åker in i ugnen. På tomaterna skär man av en hatt och lägger på en skiva parmesanost, kryddad med basilika och svartpeppar. Därefter på med hatten, fixera med tandpetare och in i ugnen.

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer. 

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Go to top