Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

Ingredienser till kryddsmör Cafe de paris

Många ingredienser att röra ned i smöret

Recept

250 g smör

1 msk tomatpuré

1 msk ljus Dijon senap

2 msk finhackad rödlök

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk worcestersås

½ dl finhackad persilja

½ dl finhackad gräslök

1 tsk torkad körvel

2 tsk torkad dragon

Ev. 1 tsk av någon annan örtkrydda

½ tsk paprikapulver

Några stänk tabasco

Nymald svartpeppar

½ tsk salt

Beskrivning

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sen är det bara att blanda ihop det hela. Jag brukar göra det för hand med en gaffel i en djup tallrik. Man kan ju använda stavmixer, eller matberedare istället, men det blir ofta mer spill och mer disk.

Forma smöret till rullar ca 4 cm i diameter. Svep in i smörgåspapper, och kyl ned.

Kryddsmör Cafe de Paris klart att servera

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Det finns vissa saker som Bratt ibland saknar från den tiden innan hon blev glutenintolerant och det är bland annat pizza. Bull har efter många försök utarbetat en glutenfri pizza deg som håller måttet, till och med kanterna som Bratt älskar blir bra. Det brukar bli lite skilda åsikter när fyllningen ska läggas på pizzan. Bull vill ha en balans på pizzan, inte för mycket och inte för lite. Bratt däremot vill ha mycket av allt och helst jätte mycket majskorn och bacon, detta har någon gång slutat med att Bull kallar Bratts pizza för en ”pluffs”.

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Ännu en fläskfilé som Bratt kan bjuda Bull på då han är sen hem från jobbet. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.

 

Go to top