Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Ett mycket enkelt sätt att tillaga fisken, men ändå suveränt gott.  En återkommande rätt i det lilla vita huset under grillsäsongen. Välj fiskar med fast kött, och som har en egen ganska kraftig smak. Här låter vi nämligen råvaran bestämma smaken, kryddingen är minimal.

 

I detta fall använde vi makrill och röding. En annan fisk som blir god att grilla är piggvar. I bland hittar man medelhavsfiskar i fiskbilen som visserligen kostar en del, men verkar vara som gjorda för grillen.

Rensa fiskarna, fjälla vid behov, gör några snitt i skinnet på tvären. Gnid in fiskarna med salt och pensla med olivolja. Trots man penslar med olja, kommer en del skinn fastna på grillgallert men det blir bra ändå.

Grilla helst med träkol i en klotgrill. Vill man ha lite mer röksmak, lägg några väl blötta stickor av bok eller al på grillbädden precis innan grillningen börja.

Grilla under lock med fullt öppna spjäll. Placera fisken rakt ovan grillbädden. Grilltiden är normalt 7-8 minuter på vardera sida.

Gott till är en pepparrotsvisp, en sallad, och några kokta grönsaker. Välj några av följande grönsaker att koka, buketter av brocoli och blomkål, morötter och kanske någon potatis. Och gärna någon citronklyfta.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

En kall sås som kanske främst hör sommaren till. Passar väldigt bra till grillad fisk och nypotatis. Snabbt tillredd om man har en stavmixer tillhands.

En potatisrätt som fungerar bra till en köttbit. Bra när man är lite trött på klyftpotatis och pommes frites. Den kan i flera fall ersätta pastan i maträtterna, vilket uppskattas då man har ett glutenfritt kök. Så gjordes det på vildsvinsrätten på bilden nedan, på den tyska förlagan serverades tysk pasta, spätzle. Bytet mot purjopotatis förhöjde kvaliten på rätten menar Bull.

 

En liten sås som passar att ringla över kött, t.ex. fläskfile med prosciutto. Serveras i mycket små mängder.

Go to top