Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Recept för dillstuvad potatis

4 stycken medelstora potatisar
2 - 3 dl vispgrädde
1 msk djupfryst dill
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Har man ingen gravad lax, så är det lätt att göra.

Men det tar några dygn. För detta behövs:

1 laxsida, eller en del av denna

3 msk socker

3 msk salt

3 msk hackad dill

grovkrossad peppar, svart eller vit.

Rör ihop alla ingredienser (utom laxen). Gnid in laxen med detta. Lägg laxen på ett fat, strö över resten av röran jämmt över laxen. Täck över fatet med plastfolie. Förvara svalt, kyl eller på vintern i matkällaren. Vänd laxen en gång per dygn. Klar att servera efter 2 - 3 dygn.

Beskrivning

Skala och tärna potisen i centimeter stora bitar. Skölj inte den tärnade potatisen, stärkelsen behövs för att stuvningen skall tjockna. Lägg potatisen i en tjockbottnad kastrull. Häll på grädde, grädden skall inte täcka potisen men nästan. Tillsätt dill, salt och peppar. Koka upp och låt den sjuda på låg värme under lock, tills potatisen är mjuk, detta tar ungefär 15 minuter. Rör om någon gång då och då. Blir stuvningen för tjock, späd med lite mjölk. Vill den inte tjockna, lyft av locket och låt vätskan dunsta.

Skiva upp lax i tunna skivor. Komplettera med några tomatklyftor. Serverera!

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

När man konstigt nog inte har tid att vara i köket finns denna enkla, snabblagade och goda maträtt. Receptet är från början av 90-talet och man kunde få det serverat på någon av restaurangerna i Båstad under tennissäsongen Detta recept räcker till två, men kan man få ned en kycklingfilé till i formen så räcker det till tre.

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efterlängtade croissanter. Detta kändes som att ta den glutenfria bakningen till nya höjder.

En rätt som både Bull och Bratt mindes lite svagt i från barndomen, men som fallit i glömska. Men så en dag fick Bull för sej att tillaga en av sin barndoms favoriter, men i sin egen tolkning. Då det är nödvändigt med glutenfri kost för Bratt måste ju skorpmjölet ersättas.

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.

Go to top