Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

 

Recept

Recept för två personer

450-500 gram laxsida, med skinn

Lite flingsalt

Olja för pensling

Fyllning

100 gram gorgonzola

½ dl hackad gräslök

½ dl hackad persilja

Trattkantarellsås

En näve torkade trattkantareller som får ligga i blöt i lite vatten.

½ dl vatten

½ hönsbuljongtärning

1 dl vispgrädde

½ gul lök finhackad

½ msk soja

svartpeppar

maizenamjöl

1 tsk smör

 

Beskrivning

Trattkantarellsås

Stek den finhackade löken glansig i lite smör. Peppra med nymalen svartpeppar.

Tillsätt trattisarna plus blötläggningsvattnet och låter det puttra samman.

Smula över buljongtärningen. Tillsätt sojan. Låt puttra. Späd ev. med lite vatten.

Tillsätt grädden.

Red av med maizenamjöl. Låt sjuda några minuter.

Laxen

Dela laxen i 2 portionsbitar. Lägg bitarna på en skärbräda med skinsidan nedåt. Skär ett snitt i varje bit, så det bildas en ficka att lägga fyllningen i. Placera laxbitarna i en smord ungsfast form. Sätt ugnen på 200 grader.

Mosa osten och blanda ned de hackade örtkryddorna i oströran. Fyll fickorna på laxbitarna med oströran. Pensla laxbitarna med lite olivoja, och strö över lite flingsalt.

Sätt in i mitten av ugnen. Tillagningstiden beror på hur tjock laxen. För en tjocklek på 3 cm , räkna med 10 minuter.

Servera med kokt potatis, en citronklyfta, och kanske några tomatklyftor.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessutom rör vi ned riven, vällagrad västerbottenost i potatismoset. Osten och trattkantarellerna är nog det som sätter Bulls signatur på rätten.

Första gången Bull skulle göra potatisgratäng åt Bratt, blev Bratt lite konfunderad och frågade: –Ska du inte ha grädde i gratängen? Nu kan inte Bratt tänka sig någon annan potatisgratäng än Olles buljongvariant. 

När man konstigt nog inte har tid att vara i köket finns denna enkla, snabblagade och goda maträtt. Receptet är från början av 90-talet och man kunde få det serverat på någon av restaurangerna i Båstad under tennissäsongen Detta recept räcker till två, men kan man få ned en kycklingfilé till i formen så räcker det till tre.

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som passar till grillad kött, som förrätt, eller som dipsås. Så här har Bratt lärt sig att tillaga tzatziki av sin grekiska granne.

En kall sås som kanske främst hör sommaren till. Passar väldigt bra till grillad fisk och nypotatis. Snabbt tillredd om man har en stavmixer tillhands.

Go to top