Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

 

Recept

Recept för två personer

450-500 gram laxsida, med skinn

Lite flingsalt

Olja för pensling

Fyllning

100 gram gorgonzola

½ dl hackad gräslök

½ dl hackad persilja

Trattkantarellsås

En näve torkade trattkantareller som får ligga i blöt i lite vatten.

½ dl vatten

½ hönsbuljongtärning

1 dl vispgrädde

½ gul lök finhackad

½ msk soja

svartpeppar

maizenamjöl

1 tsk smör

 

Beskrivning

Trattkantarellsås

Stek den finhackade löken glansig i lite smör. Peppra med nymalen svartpeppar.

Tillsätt trattisarna plus blötläggningsvattnet och låter det puttra samman.

Smula över buljongtärningen. Tillsätt sojan. Låt puttra. Späd ev. med lite vatten.

Tillsätt grädden.

Red av med maizenamjöl. Låt sjuda några minuter.

Laxen

Dela laxen i 2 portionsbitar. Lägg bitarna på en skärbräda med skinsidan nedåt. Skär ett snitt i varje bit, så det bildas en ficka att lägga fyllningen i. Placera laxbitarna i en smord ungsfast form. Sätt ugnen på 200 grader.

Mosa osten och blanda ned de hackade örtkryddorna i oströran. Fyll fickorna på laxbitarna med oströran. Pensla laxbitarna med lite olivoja, och strö över lite flingsalt.

Sätt in i mitten av ugnen. Tillagningstiden beror på hur tjock laxen. För en tjocklek på 3 cm , räkna med 10 minuter.

Servera med kokt potatis, en citronklyfta, och kanske några tomatklyftor.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

När Bull ska bestämma sig för en efterrätt till en släktmiddag kommer han att tänka på chokladpuddingen han fick hos sin mormor på 60-talet. Då duger det inte med något pulver som ska röras ut i kall mjölk. Puddingen ska gå att stjälpa upp och serveras på fat, den ska ha en god, fin smak av choklad och bra konsistens. Så Bull inser att han måste tillreda puddingen från grunden. Efter lite letande i kokböcker och inköp av råvaror sätter han igång. Resultatet blev riktigt bra, nu vill Bratt ha chokladpudding nästan varje dag!

 

En härlig potatissallad som kan riva till i näsan. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat.

 

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

En god rätt som är enkel att tillaga då allt tillagas i en ugnsäker form. Bra bjudrätt då allt kan förberedas innan gästerna kommer, väl i ugnen sköter den sig själv. Servera gärna tzatziki till. Steken marineras med örtkryddor och späckas med vitlök. Grönsakerna kan varieras beroende på smak, tillgång och säsong.

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

En potatisrätt som fungerar bra till en köttbit. Bra när man är lite trött på klyftpotatis och pommes frites. Den kan i flera fall ersätta pastan i maträtterna, vilket uppskattas då man har ett glutenfritt kök. Så gjordes det på vildsvinsrätten på bilden nedan, på den tyska förlagan serverades tysk pasta, spätzle. Bytet mot purjopotatis förhöjde kvaliten på rätten menar Bull.

 

Go to top