Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Calamares på Bulls vis

Recept

Som lunch för 1 person

15 - 20 bläckfiskringar utan panering. Kan  köpas frysta, eller så köper man färsk bläckfisk i fiskdisken.

2 msk glutenfritt ströbröd

1 msk majsmjöl

svartpeppar

några kvistar färsk persilja

salt olivolja till stekning/fritering

1 citronklyfta

aioli, se separat recept

kuvertbröd, vi använder oss av "bake-off" bröd

Gör så här, på ett ungefär

Plocka fram en 2-liters plastpåse. I påsen lägg ned ströbröd och majsmjöl. Mal ned rejält med svartpeppar i påsen. Lägg även ned en stor nypa flingsalt i den samma. Skaka om, så att all blandas. Lägg ned bläckfiskringarna i påsen, skaka om igen. Nu är fisken lagom kryddad och panerad!

Ställ fram en stor stekpanna på spisen och häll i ordentligt med olivolja. Det ska vara ett 5 - 10 mm tjock oljelager i pannan. Hetta upp olja till medelhet stektemperatur. Stek därefter bläckfiskringarna. i omgångar, några minuter på var sida.  Tag därefter upp dem och låt rinna av på ett hushållspapper. Fritera därefter persiljan, det går på några sekunder.

Lägg upp bläckfisken på en tallrik och strö över den fritterade persiljan. Servera med en citronklyfta, en skål aioli och lite bröd. En god öl smakar bra till, kanske till och med två om det är en varm sommardag.

Kuvertbröd som köpes halvfärdiga, frysta eller vakumförpackade, och bakas färdigt i ugnen direkt innan servering vilket är väldigt praktiskt, speciellt då brödkonsumtionen är väldigt låg hos Bull och Bratt. Det finns även utmärkta sådana som är glutenfria, så det blir vetebaserade bröd till Bull, och ett glutenfritt alternativ till Bratt.

 

 

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

En grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i. Den går bra att frysa in, så gör en stor sats.

 

En het Thai inspirerad soppa. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull. Receptet räcker till 2 – 6 personer, beroende på om den serveras som huvudrätt eller förrätt.

 

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

Go to top